20 Galet Roliga Idéer för Julfest på Jobbet 2023

Julfestidéer för jobbet

Nu när december är här finns det en sak som varje anställd ser fram emot… slutet-på-året-mötet? Nejpe. Det är julparty-säsongen!

Så om du är ansvarig för att ordna julpartyt på jobbet, eller kanske en jullunch för ditt team, men du är trött på de vanliga kontorsjulfesterna med tråkiga dekorationer och påtvingad sentimentalitet?

Frukta ej! Vi är här för att hjälpa dig skaka om sakerna och skapa en oförglömlig upplevelse på julpartyt på jobbet.

Med dessa unika idéer, kreativa teman, engagerande spel och minnesvärd underhållning kommer ditt julevent att vara samtalsämnet på kontoret i många år framöver.

Kort Sammanfattning

 • Sprid juleglädjen med dessa kreativa teman för kontorsjulpartyt!
 • Gör ditt julparti på jobbet till en minnesvärd kväll med spännande spel, livemusik, komediframträdanden och interaktiva uppträdanden!
 • Planera ett fantastiskt evenemang genom att sätta en budget och välja rätt plats med festlig dekoration och stämning.

Festliga Aktiviteter för Kontorsjulfester

 

Oavsett om du bokar en hel lokal, privat uthyrning, eller ett delat julparty, så kan det göra hela skillnaden att inkludera dessa engagerande och festliga aktiviteter på ditt julparty.

Från tematiska klädkoder och fotobås till lagbyggande spel med en julig tvist, så kommer dessa idéer att underhålla dina kollegor och främja en känsla av kamratskap och teamwork under hela kvällen.

Festliga Aktiviteter för Kontorsjulfester

Fotobås

Att ha ett fotobås på din julfest på jobbet kan vara ett roligt och underhållande inslag som får alla att skratta och skapa minnen tillsammans. Här kan du och dina kollegor posera framför olika scenarier med en mängd roliga rekvisita och accessoarer. Det är en perfekt aktivitet för att bryta isen och få igång stämningen på festen. Ni kan delta i lekar och utmana varandra på att skapa de mest kreativa och roliga bilderna för att dokumentera er julfest på jobbet. Glöm inte att använda era kreativa idéer för att göra varje bild unik och minnesvärd. En fotobås är ett kul sätt att samla alla kollegor och ge dem möjlighet att släppa loss och skapa roliga ögonblick tillsammans under festen. Så se till att inkludera ett fotobås på er julfest på jobbet och skapa minnen som ni kommer att skratta åt även efter att festen är över.

Photobooth Ett fotobås ger er möjlighet att fånga ögonblicken och skapa roliga och minnesvärda bilder som ni kan dela med varandra både på och efter julfesten på jobbet. Ta på er jultematiska accessoarer och rekvisita för att skapa en festlig stämning i bilderna. Ni kan ta gruppbilder med alla era kollegor tillsammans eller spela upp olika scener för att skapa roliga och avspända bilder. Det är en aktivitet som passar för alla och som ger er möjlighet att vara kreativa och lekfulla tillsammans. Se till att inkludera ett fotobås på er julfest på jobbet för att skapa roliga ögonblick och minnen som kommer att hålla er underhållna långt efter festen är över.

Vinprovning & Drinkskapande

Vinprovning & Drinkskapande är en perfekt aktivitet att inkludera i er julfest på företaget. Det är en underhållande och avslappnad upplevelse som låter deltagarna utforska olika viner samtidigt som de får lära sig att skapa egna drinkar. Med en expert som guidar er genom en smakresa får ni chansen att upptäcka nya favoriter och lära er mer om vinets konst. Ni kan även få lära er olika tekniker och tricks för att skapa spännande och smakfulla drinkar.

Vinprovning Drinkskapande En vinprovning och drinkskapande aktivitet ger er möjlighet att koppla av och njuta av goda drycker samtidigt som ni umgås med era kollegor. Det är ett utmärkt tillfälle att lära känna varandra bättre och skapa starkare lagbyggande band. Dessutom kan ni få möjlighet att experimentera och bli kreativa med olika smaker och kombinationer. Så se till att inkludera Vinprovning & Drinkskapande i er julfest för en minnesvärd och lärorik upplevelse.

Team Building Spel

Många företag letar efter sätt att stärka sitt team och främja lagandan på arbetsplatsen. Ett av de mest populära sätten att göra detta är genom att arrangera lagbyggande spel. Vid dessa spel får medarbetarna möjlighet att arbeta tillsammans, utveckla kommunikationen och bygga förtroende. Spel som paintball eller hinderbanor kan vara utmanande och roliga sätt att prova på lagarbete. Genom att kasta sig in i dessa aktiviteter kan teamet känna sig energiskt och sammansvetsat, vilket kan förbättra arbetsmiljön och produktiviteten.

Förutom de fysiska aktiviteterna kan även kreativa och mentala spel fungera som ett sätt att främja samarbete. Här kan man prova på teambuilding genom träningsspel eller strategispel. Genom att lösa problem tillsammans och utmana varandra kan medarbetarna bygga starka relationer samtidigt som de utvecklar kreativt tänkande och problemlösningsförmåga. Dessa spel ger också möjlighet att utforska och utmana olika perspektiv, vilket kan öka lagets förmåga att samarbeta och arbeta mot gemensamma mål. Team Building Games

Kreativa Idéer för Julfest på Jobbet

Sluta låt julfesten på jobbet bli en rutinmässig händelse och ge den en kreativ touch för att skapa minnen som varar. Organisera en färgstark och interaktiv fotobås där kollegorna kan posera och fånga sina mest festglada ögonblick. Med en mängd olika rekvisita och bakgrundsalternativ kan alla slappna av och roa sig framför kameran. Detta kommer inte bara att generera glada ansikten och skratt, utan också ge en möjlighet att dokumentera och dela charmiga bilder från festen.

Utöver fotobåset kan en annan engagerande aktivitet vara vinprovning och drinkskapande. Låt era kollegor lära sig om olika vinsorter och smaker samtidigt som de får experimentera med att mixa sin egen signaturdrink. Anordna en professionell vinkunnig eller bartender för att guida gruppen genom denna kulinariska resa och erbjuda möjlighet till intressanta diskussioner och samarbete mellan kollegor. Att blanda kreativitet med smaker och dofter kommer definitivt att ge en unik och minnesvärd upplevelse för alla på julfesten.

Julfest På Jobbet

Festlig Rol – Tomtens Verkstad

Festlig Rol – Tomtens Verkstad erbjuder den perfekta julaktiviteten för både vuxna och barn. Här får ni chansen att kliva in i Tomtens verkstad och känna er som riktiga hjälpsamma tomtar. Det finns olika stationer där ni kan delta i spännande och roliga aktiviteter som är inspirerade av julens magi.

Ni kan till exempel prova på att göra egna julklappar och pynt, eller varför inte dekorera pepparkakor och skapa era egna unika konstverk? På Tomtens verkstad finns också möjligheten att träffa självaste jultomten och ta en bild tillsammans. Det är en fantastisk möjlighet att bevara minnet och få en stund med jultomten för både stora och små. Så varför inte ta med hela familjen och upplev den festliga och roliga stämningen på Tomtens verkstad i år! Julfest Jobbet

Hemlig Tomte

En av de mest populära och spännande aktiviteterna under julen är Hemlig Tomte. Detta är en tradition där varje person på festen får välja en annan person att ge en present till, utan att avslöja sin identitet. Genom att vara den mystiska Hemliga Tomten kan man sprida glädje och överraskningar till kollegor och vänner.

Hemlig Tomte
Att vara Hemlig Tomte ger en känsla av spänning och förväntan, både för den som ger och den som får presenten. Det är en rolig utmaning att välja den perfekta presenten, baserat på lediga ledtrådar eller insiderinformation man har om personen. Dessutom skapar det en trevlig gemenskap när alla försöker lista ut vem som är deras Hemliga Tomte. Så varför inte överraska dina kollegor på jobbet eller dina vänner under julfesten med en Hemlig Tomte-aktivitet som kommer att skapa minnen och skratt långt efter julhelgen är över?

Måla och Sippa Upplevelse

Älskar du att måla och samtidigt njuta av en härlig dryck? Då är Måla och Sippa Upplevelsen perfekt för dig! Ge dig själv en kreativ paus och upplev konst på ett helt nytt sätt. Du kommer att få måla en vacker tavla med hjälp av en erfaren konstnär som kommer guida dig genom hela processen. Medan du låter din kreativa sida flöda, kan du slappna av och njuta av en delikat vinprovning. Ta några sipp av olika viner och låt smakerna och färgerna inspirera ditt konstverk. En perfekt kombination av konst och njutning!

Måla Julfest Måla och Sippa Upplevelsen är mer än bara en vanlig målarkurs. Det är en chans för dig att släppa loss din inre konstnär och skapa något vackert samtidigt som du njuter av goda viner. Du kommer att lära dig olika tekniker och få tips och tricks från konstnären som kommer att vara med dig under hela upplevelsen. Ta en klunk av din favoritdrink och låt kreativiteten flöda! Medan du tar pauser för att beundra ditt konstverk, kan du samtidigt smutta på din dryck och diskutera dina tankar och idéer med de andra deltagarna. En kul och avslappnad atmosfär gör detta till en perfekt aktivitet för både enskilda och grupper. Så varför inte ge dig själv en kreativ och avkopplande upplevelse med Måla och Sippa?

Upplevelse av Ljusstöpning

I Ljusstöpningsupplevelsen får du möjlighet att utforska den traditionella konsten att skapa dina egna ljus. Genom att smälta och forma ljusmassa kan du uttrycka din kreativitet och skapa unika ljus för att lysa upp ditt hem eller ge bort som gåvor. Detta är en avkopplande och rolig aktivitet som passar perfekt för både enskilda personer och grupper.

Upplevelse Av Ljusstöpning Under upplevelsen kommer du att lära dig olika tekniker och få tips och tricks från erfarna instruktörer. Du kan experimentera med olika former, färger och dofter för att skapa ljus som passar din personliga smak och stil. Det är en möjlighet att släppa loss sin fantasi och samtidigt njuta av den lugna och fridfulla atmosfären i ljusstöpningsworkshopen. Kom och utforska den spännande världen av ljusstöpning och skapa unika ljus som kommer att sprida både ljus och glädje i ditt hem.

Pynta Pepparkakshus

Att pynta pepparkakshus är en älskad tradition runt jul i många svenska hem. Barn och vuxna samlas för att ge liv åt sina fantasier och skapa små konstverk av socker och godis. Det är en aktivitet som främjar kreativitet och gemenskap, där alla kan vara med och bidra med sin egen unika touch. Med en färdigbyggd pepparkakshusgrund och en generös mängd frosting och dekorationer kan man låta fantasin flöda och skapa en magisk julupplevelse för ögat och smaklökarna.

När det kommer till att pynta pepparkakshus finns det ingen gräns för vad man kan göra. Många tar inspiration från traditionella juldekorationer och skapar små snöklädda tak, fönster med färgglada gardiner och söta pepparkaksgubbar som vaktar ingången. Andra väljer att göra mer extravaganta konstruktioner, som livliga snögubbar som åker skridskor på en sockerplansk “sjö” eller ett pepparkaksslott med torn och spiror. Med lite fantasi och en hel del godis kan man göra sitt pepparkakshus till en unik och minnesvärd del av julen. Pepparkakshus

 

Upplevelse av Julgranskulstillverkning

Julen är en tid för glädje och gemenskap, och vad kan vara bättre än att skapa egna julkulor tillsammans med kollegorna på jobbet? Att tillverka julgranskulor kan vara en underhållande och engagerande lek som passar perfekt för en julfest. Det ger alla en chans att vara kreativa och samtidigt stärka banden mellan kollegorna.

Julgranskulstillverkning Att delta i julgranskulstillverkningen är en aktivitet som inte bara ger julstämning, utan också väcker glädjen och entusiasmen hos alla deltagare. Man kan använda olika material, som glitter, färgat papper och paljetter, för att skapa unika och personliga julkulor. Det är en rolig och avslappnad stund där man kan utmana sig själv och ha kul tillsammans. Så nästa gång du planerar en julfest på jobbet, överväg att inkludera en “Upplevelse av Julgranskulstillverkning” och låt kreativiteten flöda!

Engagerande Salongslekar

Planerar du en julfest för ditt företag och vill göra den extra rolig? Engagerande salongslekar är ett fantastiskt sätt att få alla att mingla och ha det kul tillsammans. Denna typ av lekar innebär vanligtvis en lagtävling där deltagarna utmanas med olika uppdrag eller frågor. Det kan vara allt från charader till musikquiz eller till och med innovativa lekar anpassade efter firandet av julen. Det bästa med engagerande salongslekar är att de skapar en avslappnad atmosfär och hjälper människor att lära känna varandra bättre, samtidigt som de sprider glädje och skratt under julfesten.

Salongslekar När du planerar engagerande salongslekar för din julfest är det viktigt att välja lekar som passar din grupp och skapar en positiv och inkluderande stämning. Tänk på att hålla lekarna enkla och lätta att förstå, så att alla kan delta och ha roligt. Du kan även anpassa lekarna efter temat för julfesten genom att inkludera julrelaterade frågor eller uppdrag. Kom ihåg att ge pris till vinnarlaget eller dela ut små gåvor till alla deltagare för att göra upplevelsen ännu mer minnesvärd. Med engagerande salongslekar på din företagsjulfest kan du vara säker på att skapa en underhållande och minnesvärd kväll för alla.

Festlig Kunskapsfrågesport

Festlig Kunskapsfrågesport är en fantastisk underhållning för alla åldrar under julen. Det är en populär aktivitet som kan spelas både inomhus och utomhus. Det är ett perfekt sätt att engagera och roa hela familjen eller vännerna under den festliga säsongen. Med frågor som täcker en mängd ämnen, från historia till popkultur, kommer det säkert att finnas något för alla att testa sina kunskaper och skapa en härlig tävlingsanda.

Testa dina kollegors kunskap om högtidsfakta och traditioner med en festlig kunskapstävling!

Denna vänliga tävling uppmuntrar till samtal och stärker banden bland kollegorna, när de svarar på frågor om allt från:

 • Ursprunget till julgranar
 • Den högst inkomstbringande julfilmen genom tiderna
 • Historien om jultomten
 • Populära högtidstraditioner runt om i världen
 • Kända högtidssånger och julsånger
Kunskapsfrågesport

Presentinslagning Staffetlopp

När man presenterar ett staffetlopp för presentinslagning samlas lag för att sätta sina inslagningstalanger på prov på ett roligt och tävlingsinriktat sätt. Racet börjar med att varje lag får en låda med olika föremål att slå in. Med rullar av färgglatt papper, snören och tejp i handen arbetar deltagarna mot klockan för att snyggt slå in sina tilldelade presenter. Spänningen fyller luften när lagmedlemmarna turas om att slå in och skicka paketen, tävlande mot de andra lagen för att vara de första att slutföra uppgiften. Skratt och jubel bryter ut när de sista presenterna skickligt är inslagna, vilket visar varje lags kreativitet och fingerfärdighet. Denna aktivitet främjar inte bara en känsla av teamwork och kamratskap, utan låter också deltagarna visa upp sin skicklighet i presentinslagning.

Presentinslagning Staffetlopp Även om presentinslagning staffetlopp främst fokuserar på teamwork och snabbhet, ger det också en möjlighet för lag att visa sin förmåga att arbeta under press. När klockan tickar bort, intensifieras pressen och inslagningsfebern blir en sann prövning av tidsstyrning och koordination. Varje lagmedlem måste vara medveten om sin roll och kommunicera effektivt med sina lagkamrater för att säkerställa en smidig övergång mellan inslagning och skickande. Denna snabbt tempo-aktivitet sätter inte bara deltagarnas förmåga att hantera flera uppgifter på prov, utan lägger också till en element av spänning och upphetsning till den festliga atmosfären. Den uppiggande naturen av presentinslagning staffetlopp gör den till ett populärt val för högtidssammankomster och företagsevenemang, som samlar människor för en underhållande och engagerande upplevelse.

Jul-Pictionary

Jul-Pictionary är en rolig och engagerande lek som passar perfekt för att underhålla under julfesten. Det är en variant av det klassiska sällskapsspelet Pictionary, där spelarna ska teckna olika ord och begrepp och de andra spelarna ska gissa vad det är. Under Jul-Pictionary ska alla ord och begrepp ha en koppling till julen, vilket gör spelet extra festligt och stämningsskapande.

Jul pictionary Efter några glas Baileys, låt alla kanalisera sin inre konstnär med en omgång av Jul-Pictionary! Spelarna turas om att rita ord och fraser med jul-tema medan deras lagkamrater försöker gissa vad det är inom en minut. Några exempel på ord och fraser du kan använda är:

 • Pepparkakskak
 • Polkagris
 • Snögubbe
 • Julgran
 • Jultomte

Denna underhållande aktivitet får alla att skratta och knyta an över deras konstnärliga förmågor (eller brist på sådana).

Minnesvärda Företagsjulunderhållning

Live Musik

Få saker kan höja stämningen på en fest mer än en live musikupplevelse. Med en levande musikgrupp på plats blir festen genast mer levande och energifylld. Oavsett om det är en julfest med kollegorna på jobbet eller en kväll med kompisarna, så kan live musik verkligen sätta tonen för en minnesvärd kväll. Förutom att bidra till en festlig atmosfär, kan en live musikgrupp också interagera med publiken och få igång lekar och dans på dansgolvet. Så oavsett om du föredrar ett live band, en akustisk duo eller en DJ med live gitarr, är live musik alltid ett säkert kort för att göra din fest oförglömlig.

Live Musik En annan fördel med live musik är möjligheten att anpassa musiken efter temat för din fest. I en julfest kan ett live band spela de klassiska julsångerna med en twist eller skapa en festlig stämning med julsånger i jazzstil. På jobbet kan du överraska dina kollegor med en live musikupplevelse som ger dem en paus från det dagliga arbetet och låter dem koppla av och ha kul. Det är något speciellt med att se och höra riktiga musiker framföra musik – det ger en känsla av närhet och engagemang som inte kan replikeras genom inspelningar. Så om du vill höja feststämningen och skapa minnesvärda ögonblick, överväg att boka in live musik till din nästa fest.

Knasig Julfest – Komiker och Dragvärdar

Julen är en tid för glädje, skratt och gemenskap, och vad bättre sätt att fira än med en knasig julfest för ditt företag? Vid en sådan speciell tillställning är det viktigt att göra ett starkt intryck och se till att alla har en minnesvärd tid tillsammans. En bra idé är att anlita komiker och dragvärdar för att sätta stämningen och skapa en atmosfär som genomsyras av glada skratt och underhållning.

Komiker är experter på att få människor att le och skratta, vilket är precis vad du behöver för att få julfesten att bli en succé. Dessa professionella skämtare och berättare kan anpassa sitt material efter din publik och företagets kultur för att säkerställa att alla har en fantastisk tid. Med roliga skämt och humoristiska anekdoter kan komikerna sprida glädje och skapa en avslappnad och festlig stämning. Dragvärdar, å andra sidan, kan ge en extra touch av glans och glamour till festen. Deras extravaganta framträdanden och fantastiska utseenden kommer verkligen att imponera på gästerna och göra julfesten till en minnesvärd händelse.

Hyr en DJ till Kontoret

Det finns många fördelar med att hyra en DJ till kontoret för din nästa företagsfest eller evenemang. En DJ kan inte bara skapa en livlig och energifylld atmosfär, utan också anpassa musikupplevelsen för att passa ditt specifika tema eller önskemål. Genom att välja rätt låtar och mixa musiken på ett professionellt sätt kan en DJ få alla att släppa loss och dansa tillsammans.

En annan fördel med att hyra en DJ till kontoret är att det kan bidra till att stärka teamets samarbetsförmåga och skapa en positiv arbetsmiljö. Musiken kan bryta isen och få alla att känna sig mer avslappnade och involverade. Dessutom kan en DJ skapa en naiv och rolig stämning som gör att alla kan släppa loss och glömma vardagens stress och arbetsuppgifter för en stund. Så varför inte ta din nästa företagsevenemang till en ny nivå genom att hyra en DJ och skapa minnesvärda stunder för hela kontoret? Dj Carl London Dj Stockholm

Interaktiva Framträdanden

Framträdanden som går bortom att bara titta och lyssna är en trend som blir allt mer populär på evenemang runt om i världen. Interaktiva framträdanden ger publiken möjlighet att aktivt delta i upplevelsen och skapa minnen som varar. En form av interaktivitet som har blivit särskilt framstående är digitala interaktioner, där tekniken används för att skapa en dynamisk och engagerande upplevelse.

Ett exempel på ett interaktivt framträdande är användningen av röststyrda teknologier. Genom att använda röstkommandon kan publiken bli en del av själva uppträdandet genom att styra ljus, ljud och visuella effekter. Detta ger en känsla av medbestämmande och interaktivitet som gör att evenemanget blir mer personligt och minnesvärt. Andra exempel på interaktivitet inkluderar spel- eller tävlingsliknande element, där publiken kan delta och vinna priser genom att engagera sig aktivt i framträdandet. Interaktiva Framträdanden

Genom att inkludera interaktiva framträdanden på ditt evenemang kan du skapa en unik och minnesvärd upplevelse för dina gäster. Den interaktivitet som dessa framträdanden erbjuder ger en känsla av delaktighet och engagemang som kommer att skilja sig från traditionella evenemang. Så utforska möjligheterna och låt publiken vara med och skapa magi på ditt nästa evenemang med interaktiva framträdanden!

Julfestteman för Jobbet

Kreativa Festteman

Slutligen kan ett unikt och fördjupande tema göra all skillnad i att skapa en minnesvärd fest.

Där är de dagarna med generiska högtidsdekorationer och repetitiva aktiviteter. Istället, låt din fantasi löpa vilt och förvandla din nästa kontorsfest till:

 • En Mystisk Maskeradbal (perfekt för smoking)
 • Ett stilig 1920-tals mingel (enkel festklädsel)
 • Högtidsdräktfest (inklusive en jultröjstema)
 • Tomtens verkstad (för de mer kreativa)

Varje tema erbjuder en fräsch och spännande upplevelse som kommer att lämna ett varaktigt intryck på dina kollegor.

Maskeradbal

En julfest på företaget kan vara en rolig och avkopplande händelse för alla anställda. En möjlighet att koppla av, umgås och ha kul tillsammans utanför arbetsplatsen. Ett populärt tema för sådana fester är maskeradbal, där alla får klä ut sig till sina favoritkaraktärer eller fantasifulla varelser. Det är en festlig och livlig atmosfär där alla kan vara kreativa och visa upp sin inre glädje. Med spännande kostymer, smygande intriger och mystiska masker blir maskeradbalen en fest att minnas.

Maskeradbal Under en maskeradbal kan man förvänta sig en kväll full av överraskningar och skratt. Alla anställda har möjlighet att visa sin fantasirikedom genom att välja unika kostymer som speglar deras personlighet och intressen. Det blir en chans att vara någon annan för en kväll och leva sig in i en värld av festligheter och glädje. Med dans, musik och lekfulla aktiviteter skapas en magisk atmosfär där alla kan släppa loss och skapa minnen tillsammans. Maskeradbalen blir en perfekt avslutning på året och ett tillfälle för företaget att visa sin uppskattning för sina anställda.

De Brytande 20-talet

De brytande 20-talet var en tid av förändring och uppbrudd, då samhället började ifrågasätta och utmana de traditionella normerna. Ett av de viktigaste skeendena som präglade detta decennium var kvinnorörelsen, som kämpade för jämställdhet och kvinnors rätt till självbestämmande. Genom demonstrationer och protester lyckades kvinnorörelsen uppmärksamma och utmana de objektifierande och förtryckande strukturer som präglade samhället.

Under de brytande 20-talet var även konsten en plattform för att utmana konventionerna. Den modernistiska rörelsen, med sina djärva och innovativa uttryckssätt, bröt mot det akademiska och traditionella inom konsten. Konstnärer som Picasso och Dalí ifrågasatte traditionella idéer om form och innehåll, och skapade verk som skakade om konstvärlden. Genom sina experimentella och ofta provokativa uttryck öppnade de upp för nya möjligheter och banade väg för konstens expansion och breddning. 20 talet

Delikata Mat- och Dryckesidéer

Festliga Cocktails

När det kommer till festliga cocktails är det viktigt att tänka utanför boxen och erbjuda något roligt och unikt för dina gäster. Varför inte överraska dem med några lekfulla drycker som passar perfekt till din julfest på jobbet? Lekar och mingelspel kan lägga till en extra dimension till festen och ge gästerna möjlighet att koppla av och ha roligt tillsammans. Så varför inte skapa ett par drinkar med en twist och ge gästerna chansen att prova på något nytt och spännande?

Festliga Cocktails En idé är att skapa en “Tomtejakt” cocktail, där du blandar ihop pepparkaksvodka med äppelcider och en skvätt limejuice. Detta ger en härlig smakupplevelse som påminner om julens klassiska smaker. För att göra det extra roligt kan du dekorera glasen med små tomteluvor och låta gästerna jaga efter små godisbitar eller tomtar som gömmer sig i drinkarna. Detta kommer definitivt att locka till skratt och sprida glädje bland dina kollegor på jobbet.

Temabufféer

Jul är en tid för glädje och firande, och en julfest på företaget är ett perfekt tillfälle att skapa minnen och sprida julstämning. Vad kan vara bättre än att förgylla festen med en temabuffé? Att välja ett tema ger en extra touch av roligt och engagemang. Oavsett om det är en traditionell julbuffé med klassiska rätter som julskinka och prinskorv, eller en mer nyskapande och internationell variant, kommer en temabuffé att sätta guldkant på företagets julfest och ge medarbetarna något att minnas.

En av de populäraste teman för julfest på företaget är “Jul runt världen”. Genom att låta maten representera olika länders traditionella julspecialiteter kan man ta med sina medarbetare på en kulinarisk resa över hela världen. Från Italiensk panettone och tyska stollen till amerikanska pepparkakor och svenska lussekatter, kan gästerna smaka på julens läckerheter från olika kulturer. Detta temaval ger inte bara variation och spänning till festen, utan också en känsla av gemenskap och mångfald. Så varför inte överraska dina anställda och ge dem en temabuffé som får dem att längta till nästa års julfest på företaget? Temabufféer

Dessertstationer

En av höjdpunkterna på vilken fest som helst är det här ögonblicket när man får botanisera bland olika läckerheter på dessertstationen. Det är en chans att göra slut på middagen på ett sött sätt och tillfredsställa alla smaklökar med olika alternativ. På dessertstationen kan man förvänta sig allt ifrån chokladtryfflar och macarons till fruktspett och marängsviss. Det är en plats där man kan njuta av små portioner av olika sötsaker och verkligen unna sig något extra.

Dessertstationer En smart idé är att inkludera något för alla vid dessertstationen. För de chokladälskare kan man ha en chokladfontän där man kan doppa färsk frukt och marshmallows. För de som föredrar något lättare kan man erbjuda en fräsch frukt- och bärsallad med en svalkande vaniljglass. Och för de som vill ha en kombination av sött och syrligt kan man servera en krämigt god citronpannacotta med en kiwisalsa på sidan. Genom att erbjuda olika smaker och texturer kan dessertstationen bli en riktig hit på festen som ingen kommer att kunna motstå.

Tips för Planering av Kontorsjulpartyn

Sätta en Budget

Att sätta en budget för julfesten på jobbet kan vara en utmaning, men det är en viktig del för att se till att alla kan njuta av firandet utan att spräcka banken. Först och främst bör du tänka på antalet deltagare och vad du vill inkludera i festen. Är det bara en enkel sammankomst eller vill du ha mer extravagant underhållning och lekar? Fundera även på mat och dryck – ska det vara en buffé eller middag vid bordet? Genom att ha en klar bild av vad du vill uppnå kan du bättre planera och fördela dina resurser.

När du har klargjort dina önskemål och behov är det dags att titta på kostnader. Gör en lista över allt du behöver, inklusive dekorationer, mat, dryck och eventuell underhållning. Sök sedan efter olika priser och erbjudanden för att se vad som passar bäst inom din budget. Tänk också på att inkludera en buffert för oväntade utgifter. Genom att vara realistisk med din budget och göra nödvändiga justeringar kan du ordna en fantastisk julfest på jobbet som får alla att skratta och njuta av glädjefyllda lekar. Budget

Välja den Perfekta Julfestlokalen

Att välja den perfekta julfestlokalen för ditt företag kan vara en spännande uppgift. Det finns många faktorer att ta hänsyn till för att säkerställa att julfesten blir en minnesvärd och lyckad händelse. För det första är det viktigt att fundera på storleken på lokalen och om den kan rymma alla dina gäster. Du vill ju inte att någon ska behöva klämmas ihop i trånga utrymmen eller att det ska bli för tomt i lokalen.

Julfestlokalen En annan viktig faktor att tänka på är platsen för lokalen. Se till att den är lättillgänglig för alla gäster, oavsett om de kommer med bil eller kollektivtrafik. Att förlora sig i en djup skog långt borta från civilisationen kan vara romantiskt, men det kan också göra det svårt för dina kollegor att hitta fram till festen. Så se till att hålla lokalen i ett centralt läge där det finns gott om parkeringsmöjligheter eller bra kommunikationer.

Julfirande – Dekorationer och Stämning

Dekorationer är en viktig del av julstämningen och kan verkligen göra skillnad i julfirandet. Genom att använda sig av traditionella färger som rött och grönt kan man enkelt skapa en mysig och festlig atmosfär. Tänk på att välja dekorationer som passar din egen stil och smak. Det kan vara allt från vackra julgranskulor till julstjärnor och ljus. Ett tips är att använda sig av levande ljus för att skapa en varm och inbjudande känsla. Glöm inte bort att även utomhus kan dekorationer göra stor skillnad. En adventsljusstake i fönstret eller kransar på dörren kan verkligen lyfta upp hela huset och sprida julglädje till förbipasserande.

För att förstärka stämningen kan man även skapa en speciell spellista med julmusik. Välj klassiska jullåtar som får dig i rätt julstämning och som passar bra till julmiddagen eller julklappsmys. En annan idé är att skapa en trivsam atmosfär genom att tända en brasa eller adventsljus. Doften av brinnande ved eller julgodis sprider sig snabbt och ger en extra känsla av jul. Om det är möjligt kan man även försöka använda sig av naturligt material som granris och kottar i dekorationerna. Det ger en rustik och traditionell känsla som passar perfekt in i det svenska julfirandet. Julfirande

Sammanfattning

Nu när julen närmar sig, är det dags att börja planera för julfesten. För att undvika ekonomiskt kaos är det viktigt att sätta en budget för festen. Genom att bestämma hur mycket du vill spendera på mat, dryck, dekorationer och underhållning kan du undvika att spendera mer än du har råd med. Det är också viktigt att välja den perfekta julfestlokalen. En plats som rymmer alla gäster och erbjuder den rätta atmosfären är avgörande för att skapa en minnesvärd julfest.

När det gäller julfirande handlar det inte bara om mat och dryck, utan också om att skapa den rätta stämningen och dekorationerna. Genom att använda färger som rött, grönt och guld kan du lägga till en festlig touch i ditt hem. Att tända ljus och hänga upp glittrande dekorationer är också ett sätt att skapa en varm och inbjudande atmosfär. Så se till att inte glömma bort att skapa stämning och dekorera ditt hem på ett sätt som passar din personliga stil och preferenser.

FAQ’s

Vad är Pynta Pepparkakshus?

Pynta Pepparkakshus är en aktivitet där deltagarna får dekorera pepparkakshus med olika godis och icing.

Hur fungerar Pynta Pepparkakshus?

Deltagarna får ett färdigt pepparkakshus och olika material att dekorera med. Sedan kan de använda sin kreativitet för att skapa ett vackert och unikt pepparkakshus.

Vad ingår i Pynta Pepparkakshus-paketet?

Pynta Pepparkakshus-paketet inkluderar färdiga pepparkakshus, olika dekorationsmaterial och verktyg för att dekorera.

Behöver jag ha några förkunskaper för att delta i Pynta Pepparkakshus?

Nej, det krävs inga förkunskaper för att delta i Pynta Pepparkakshus. Det är en aktivitet som passar alla åldrar och färdighetsnivåer.

Finns det olika teman att välja mellan för Pynta Pepparkakshus?

Ja, det finns olika teman att välja mellan för Pynta Pepparkakshus. Du kan välja mellan traditionella jul-teman eller kanske något mer unikt och personligt.

Kan man äta pepparkakshusen efter att de är dekorerade?

Ja, efter att pepparkakshusen är dekorerade kan de ätas. Det är en del av upplevelsen att få smaka på sitt eget kreativa verk.

Kan man ta med egna dekorationer till Pynta Pepparkakshus?

Ja, du är välkommen att ta med egna dekorationer till Pynta Pepparkakshus om du önskar göra ditt pepparkakshus ännu mer personligt.

Hur lång tid tar det att dekorera ett pepparkakshus?

Tiden för att dekorera ett pepparkakshus varierar beroende på deltagarna och deras kreativitet. Det kan ta allt från 30 minuter till flera timmar.

Kan man köpa färdiga pepparkakshus istället för att bygga dem själv?

Ja, om du inte vill bygga pepparkakshus själv kan du köpa färdiga pepparkakshus att dekorera istället.

Finns det några priser för de bästa dekorationerna?

Ja, det kan finnas priser för de bästa dekorationerna. Det kan vara en rolig tävling där deltagarna kan vinna olika priser baserat på deras kreativitet och dekorationsteknik.

 

Vilka typer av musik erbjuder Live Musik på Kreativa Festteman?

Live Musik på Kreativa Festteman erbjuder ett brett spektrum av musikstilar, inklusive pop, rock, jazz, blues och mycket mer.

Vilka typer av komiker och dragvärdar kan man förvänta sig på Knasig Julfest?

På Knasig Julfest kan man förvänta sig komiker och dragvärdar med olika stilar och humoristiska inslag. Från stand-up komiker till karaktärskomiker och underhållande dragartister, det finns något för alla att njuta av.

Hur kan man hyra en DJ till kontoret på Kreativa Festteman?

För att hyra en DJ till kontoret på Kreativa Festteman, behöver man bara kontakta evenemangsarrangören och ange datumet och önskemål om musikstil. De kommer att hjälpa till att arrangera en professionell DJ som passar in i företagets behov och önskemål.

Vad innebär interaktiva framträdanden på Kreativa Festteman?

Interaktiva framträdanden på Kreativa Festteman innebär att artisterna interagerar med publiken på olika sätt under sina framträdanden. Det kan inkludera allt från att bjuda in deltagare på scenen, skapa interaktiva spel eller aktiviteter, eller engagera publiken genom att få dem att sjunga eller dansa tillsammans. Det är en rolig och engagerande upplevelse för alla.

Vilka kreativa festteman erbjuder ni?

Vi erbjuder en mängd olika kreativa festteman, inklusive 80-talsfest, Hollywood-glamour, karneval, masquerade, beach party, och mycket mer. Oavsett vilket tema du väljer kan vi hjälpa till att skapa en oförglömlig festupplevelse för dig och dina gäster.

Vad handlar artikeln "De Brytande 20-talet" om?

Artikeln “De Brytande 20-talet” handlar om olika evenemang och festligheter som äger rum under vintern, inklusive Vintersaga och Maskeradbal.

Vad är Maskeradbal?

Maskeradbal är en fest där deltagarna klär ut sig och bär masker eller kostymer för att dölja sin identitet.

När äger Maskeradbal rum?

Datumet för Maskeradbal kan variera, men det brukar vanligtvis hållas under vintermånaderna och kan vara en del av Vintersaga-evenemanget.

Är det obligatoriskt att bära mask på Maskeradbalen?

Nej, det är inte obligatoriskt att bära mask på Maskeradbalen, men det är en rolig och traditionell del av festen att klä ut sig och bära mask eller kostym.

Finns det några åldersgränser för att delta i Vintersaga och Maskeradbalen?

Åldersgränser kan variera beroende på arrangemanget. Det är bäst att kontrollera med arrangören för att få mer information om åldersbegränsningar och eventuella åldersanpassade aktiviteter.

Kan man köpa biljetter till Vintersaga och Maskeradbalen?

Ja, för att delta i Vintersaga och Maskeradbalen kan det vara nödvändigt att köpa biljetter. Mer information om var man kan köpa biljetter kommer att finnas tillgänglig på arrangörens webbplats.

Hur kan jag ordna en festlig cocktail?

För att ordna en festlig cocktail kan du blanda din favoritalkohol med mixers och garneringar för att skapa en unik och smakfull drink. Se till att ha ett brett utbud av drycker tillgängliga för olika smaker och preferenser.

Vad är en temabuffé?

En temabuffé är en matservering där maten och dryckerna är anpassade efter ett specifikt tema. Det kan vara allt från en mexikansk buffé med tacos och margaritas till en italiensk buffé med pasta och vin. Temabufféer ger en festlig atmosfär och ger gästerna möjlighet att prova olika rätter och smaker.

Vad är en dessertstation?

En dessertstation är en vackert presenterad plats där olika desserter och sötsaker serveras. Det kan vara allt från en chokladfontän och en isbar till en kaka och bakverksbuffé. En dessertstation är perfekt för att avsluta en måltid på ett sött och festligt sätt och ger gästerna möjlighet att välja sina favoritdesserter.

Vilka typiska cocktails kan jag inkludera i min fest?

Det finns många olika cocktails du kan inkludera i din fest. Några populära val inkluderar Mojitos, Cosmopolitans, Margaritas, Pina Coladas och Martini. Du kan också överväga att skapa egna signaturcocktails som passar ditt tema eller smakpreferenser.

Vad är det bästa sättet att dekorera en temabuffé?

Det bästa sättet att dekorera en temabuffé är att använda rekvisita och dekorationer som är relaterade till temat. Till exempel kan du använda färgglada flaggor och sombrero-hattar för en mexikansk buffé eller använda italienska flaggor och vinglas för en italiensk buffé. Du kan också dekorera med färska blommor och ljus för att skapa en festlig atmosfär.

Hur kan jag göra min dessertstation attraktiv för gästerna?

För att göra din dessertstation attraktiv för gästerna kan du presentera desserterna på ett lockande sätt. Använd färgglada fat och skålar, dekorera med ätbara blommor eller strössel och se till att det finns en tydlig skyltning för varje dessert. Du kan också inkludera olika alternativ för gäster med olika kostpreferenser, som glutenfria eller veganska alternativ.

Kan jag inkludera alkoholfria alternativ i min festliga cocktailmeny?

Absolut! Det är viktigt att inkludera alkoholfria alternativ i din festliga cocktailmeny för att tillgodose gäster som inte dricker alkohol eller föredrar att hålla sig nyktra. Du kan skapa spännande mocktails med olika juicer, läskedrycker och fruktbitar för att ge gästerna en lika festlig upplevelse utan alkohol.

Hur kan jag planera en temabuffé som passar olika kostrestriktioner och allergier?

För att planera en temabuffé som passar olika kostrestriktioner och allergier är det viktigt att inkludera alternativ för olika matpreferenser. Se till att inkludera vegetariska, vegan-, glutenfria eller laktosfria alternativ. Tydlig skyltning kan också vara till hjälp för att informera gästerna om ingredienser och eventuella allergener i rätterna.

Hur kan jag sätta en budget för mitt julfirande?

För att sätta en budget för julfirandet kan du börja med att göra en lista över alla kostnader som kan uppstå, såsom mat, presenter, dekorationer och lokalhyra. Sedan kan du fördela en summa pengar till varje kategori och försöka hålla dig inom den budgeten.

Hur kan jag välja den perfekta julfestlokalen?

För att välja den perfekta julfestlokalen kan du fundera på antalet gäster du planerar att bjuda in och vilken typ av atmosfär du vill skapa. Tänk också på faktorer som plats, tillgänglighet, pris och eventuella tilläggstjänster som erbjuds. Besök olika lokaler och jämför för att hitta den som passar bäst för dina behov.

Hur kan jag skapa julstämning och dekorationer vid mitt julfirande?

För att skapa julstämning och dekorationer vid ditt julfirande kan du använda traditionella juldekorationer som granar, julbelysning, kransar och julgranskulor. Du kan också tända ljus och sprida juldofter genom att använda doftljus eller doftsprayer med juldofter som kanel eller pepparkaka.

Vad är en sammanfattning av artikeln?

Artikeln ger råd och tips för att planera och genomföra ett framgångsrikt julfirande. Den diskuterar vikten av att sätta en budget, välja rätt festlokal, skapa julstämning och dekorera på rätt sätt. Genom att följa dessa råd kan man skapa en minnesvärd och lyckad jul.

Carl Tulumello

Professionell DJ i Stockholm.

Träffa DJ Carl, även känd som London DJ, en Mästare på Beats och en Maestro av Evenemang! Med en passion för musik som inte har några gränser har DJ Carl skapat sig ett rykte som en dynamisk och skicklig professionell DJ. Med års erfarenhet av att orchestrera både företags- och privata evenemang från första hand, bringar DJ Carl en unik blandning av kreativitet, rytm och precision till varje tillfälle.

Genom att ha snurrat låtar på många platser både hemma och utomlands och imponerat på publiken med en osannolik förmåga att läsa av stämningen, är DJ Carl inte bara en DJ; han är även en kurator av oförglömliga upplevelser. Från intima privata sammankomster och bröllop till högenergetiska företagsevenemang, besitter DJ Carl den nödvändiga talangen för att förvandla varje evenemang till en symfoni av firande.

Men DJ Carls expertis slutar inte vid skivspelarna. Med en skatt av kunskap inom evenemangsorganisation och planering förstår han de intrikata detaljerna som får varje evenemang att lysa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Portfolio

20 Galet Roliga Idéer för Julfest på Jobbet 2023

by Carl Tulumello time to read: 31 min
0