Personalfest Ideer – Företagsfest Ideer

Sanningar och lögner

 

Denna lek- också kallad för ”två lögner, en sanning”, är ett enkelt, rolig och snabbt sätt för lagmedlemmarna att lära känna varandra. Börja med att sätta er i en cirkel med ansiktet riktad mot mitten. Instruera alla att på ett par minuter tänka ut två sanningar och en lögn om sig själva. Det är inte nödvändigt, men om man vill så kan man skriva ner sin information på ett papper och sedan markera vad som är en lögn och vad som är en sanning. Välj en slumpmässig pappersbit eller välj en person som börjar att berätta sina lögner och sanningar. Låt sedan resten av gruppen diskutera och bestämma vad som är sant och vad som är falskt. Sedan avslöjar personen sin lögn och spelet går vidare till nästa person.

företagfest

Uppdrag runt Stockholm

Detta är en riktigt rolig personalaktivitet för att höja moralen. Leken engagerar personalen och kickar verkligen igång stämningen på kontoret. Dela upp din personal i par eller grupper och skicka iväg dom på uppdrag i nära anslutning till arbetsplatsen

Ett uppdrag kan exempelvis vara:

  • Hitta en butik/företag och gör en kort marknadsföringsfilm om hur just ni kan främja det. Videon ska vara filmad utanför vald butik/företag.
  • Berätta om ett historiskt monument (video)
  • Vilken grupp kan få den bäst rabatten i en butik. Här kan man först välja vilken typ av butik- exempelvis mataffär/kläder/elektronikaffär med mera.

Ju svårare uppdraget är desto mer poäng. Laget med mest poäng vinner!

Företagsfest

Reda ut

 

Denna lek hjälper med problemlösning, samarbete och kommunikation i gruppen. Aktiviteten kan ta lite längre tid beroende på hur grupperna samarbetar. Alla ska stå axel mot axel i en cirkel med ansiktet riktat mot mitten. Varje deltagare sträcker ut en hand mot mitten av cirkeln och tar tag i någon deltagares annans hand. Upprepa sedan detta med vänster hand. Deltagarna ska dock inte hålla hand med personer man står bredvid. Det är nu dags för deltagarna att jobba tillsammans för att lyckas reda ut denna knut som har skapats. Denna övning kan göras svårare genom att blunda när man tar tag i varandras händer.

företag fest

DJ Tävling

 

I London är denna lek en stor hit vid företagsevent. Jag delar gruppen i lag och kör en DJ-lektion med varje grupp. Den perfekta storleken för ett lag är 3–4 personer. Under tiden som jag undervisar ett lag minglar de andra, och här är det viktigt att de andra lagen inte hör DJ-lektionen. Lektionen pågår i ca 15 min per lag.

När alla lag har fått sin lektion är det dags för en ”DJ Battle”. Laget som har bäst uppträdande med en bra mix och låt vinner! Du kan välja att ha tävlingen på kontoret eller på en annan plats. Det kan vara kul att välja låtar efter ett eventuellt tema som eventet har. Om något företag i Stockholmsområdet vill veta mer så får ni gärna besöka min hemsida eller kontakta mig.

Hyra DJ Carl

Volleyboll Meddelande

 

Denna lek är ett rolig och lätt sätt att lära känna sina kollegor. Både i arbetet och privat. Som du hör i namnet så kommer du behöva en volleyboll för denna aktivitet. Innan leken börjar, skriv slumpmässiga frågor på bollen med en permanent penna. Det kan vara simpla och roliga frågor, kanske något som har med jobbet att göra? T.ex. ”Vad är ditt favorit lunchställe?” eller ”Vad är din främsta dagliga uppgift på jobbet?” Mixa upp det för att få ut det mesta av leken. Sätt på musik och få sedan deltagarna att stå i en cirkel med ansiktet riktat mot mitten. Kasta sedan runt bollen i ringen och stoppa musiken vid slumpmässiga tillfällen. Den som håller i bollen när musiker stannar måste svara på en fråga. Om samma person fångar bollen två gånger när musiken stannar, så ger den över bollen till personen på sin högra sida.

Volleyboll Meddelande

Slip n´ slide fotboll och baseball

 

VARNING: Du kommer bli blöt under denna lek, därför är den bäst lämpad utomhus, på större fri yta, med skapligt väder (Om ni inte är några riktigt tuffa svenskar).

Till denna lek behöver ni:

  1. En stor beachboll/volleyboll som går att sparka relativt långt.
  2. Slip n´ slide matta
  3. 4 små plaskdammar
  4. Vatten
  5. En mild såpa som inte kan orsaka irritation på huden

Köp tillräckligt med slip n slide bana för att kunna bygga en baseball plan. Ni ska placera ut plaskdammarna som era 4 baser på planen. Häll sedan ut såpan jämnt fördelat på slip n´slide banan.

Slip n slide fotboll och baseball

Rolig sånglek

 

Det här är en lek där ni kommer skratta och se lite löjliga ut. Till leken behöva ni papperslappar där ni ska skriva ner en känd låttitel på varje lapp. Dela upp personalen i två grupper. Varje lagmedlem ska beskriva vad dom gör på jobbet med tonläge/melodi som låten på lappen. Om ni tycker detta verkar för svårt så kan ni komma på egna regler med liknande koncept. När ena laget kör så kollar det andra laget på (och får sig garanterat ett gott skratt).

Utse en person i laget som ska börja sjunga. Resten av laget ska gissa vilken låt det är. Utmaningen är alltså att man ska sjunga om sitt jobb men i samma tonläge/melodi som låten på lappen. Den i laget som gissar rätt låt blir nästa person som sjunger. Laget fortsätter rotera och ska försöka gissa så många som möjligt på 5 minuter, (här kan ni sätta en egen tidsgräns). När tiden är över byter lagen plats och det lag med flest poäng vinner.

företags events

Karaoke

 

Finns nog inget bättre sätt än karaoke för att få folk att släppa loss och komma ur sin ”comfort zone”. Ni kan till och med ha en tävling om ni vill. Varför inte gå hela vägen med roliga hattar och en å annan fjäderboa?

karaoke fest