24 unika bröllops idéer som gör din bröllopdag kul och lite annorlunda!

Bröllops Idéer

Ni kommer ihåg eran bröllopsdag för resten av livet, men det är ofta de minsta och oväntade detaljer som kommer att göra dagen mest minnesvärda.

Vi har valt ut våra nuvarande topp … unika bröllop idéer som kommer att hjälpa till att omvandla er dag från ett bröllop till att bli den mest omtalade och oförglömliga event någonsin.

hyra-bröllops-dj-stockholm-londondj-se

Tips: plocka ut dem som ni tror att majoriteten av era gäster kommer att uppskatta mest, som passar inom er budget och det befintliga temat om ni har någon.

24 unika bröllops idéer

1. Drycker (Bröllops) Coasters

Drycker Bröllops Coasters

 

Praktiska skräddarsydda tryckta coasters är ett kul sätt så att drycker inte rensas från middagsbordet medan gästerna roar sig på dansgolvet – gästerna kan också ta hem dem som små gåvor.

2. För gästerna närmare under ceremonin.

Varför inte byta layout på sittplatserna från formella raka rader och istället ha stolar i en cirkel runt er. Det gör er inte bara mer synlig för alla gäster, men det får även dem att känna sig mer delaktiga, och hela ceremonin mer intim.

3. Färgsprakande trollspön

Enkla att göra och mindre att städa än konfetti. Snören i valfri färg fästs på ‘trollspön”. Ett enkelt pyssel att göra på möhippan kanske?

4. Gåvor till de små brudnäbbar/näbbar

Ha ett budskap broderat på en gåva till de små. Dem har en viktig uppgift på er bröllopsdag, en personlig gåva är speciellt oavsett ålder.5. Din bukett kan vara så mycket mer än bara blommor

Att fästa något på brudbuketten kan vara ett trevligt sätt att bära något sentimental med sig – ett fotografi av en älskad eller ett smycke – det kan vara synligt eller diskret placerat bland blommorna.

Din Bukett Kan Vara Sa Mycket Mer an Bara Blommor

6. Nya sätt att kasta ett strumpeband

Strumpeband kan knytas till fotbollar, rugbybollar, även lindad hårt runt en golfboll. Sen är det bara att kasta så hårt man kan.

7. Bröllopspiñata

Be era gäster skriva ett meddelande till er första årsdag. Fyll sedan piñatan med dessa meddelanden som öppnas på er första bröllopsdag.

8. Ballong-splash tavla

Ballong splash Tavla
Om er stil är originell och unik, då är detta perfekt för er. Fyll ballonger med färg, fäst dem på en stor canvas duk, ge era gäster en varsin dart-pil och be dem att försöka spränga ballongerna med färg i. Detta blir en fantastisk målning skapad av era gäster som ni sedan kan behålla som ett unikt minne från er speciella dag.

9. Läs allt om det ….

Bröllops Checklista

Ta en bild av vigselringarna med en dagstidning från dagen av ert bröllop. Detta blir ett vackert fotografi med en påminnelse om vad som hände på just eran bröllopsdag.

10. Dansa ner maten

Ge varje bord en sångtitel och när en av låtarna spelas ska alla gäster vid bordet med den sångtitel som spelas skynda sig upp och dansa loss.

11. Tårta to go, tack!

Ni har haft en vacker tårta skapad till er bröllopsdag men några av gästerna kunde inte få i sig mer godsaker – se till att du har några små kartonger som rymmer en tårtbit eller två för era gäster att ta hem, inget går till spillo.

12. Något för morgonen efter

Bröllopsfesten kan ibland pågå långt inpå småtimmarna. Skapa roliga “dagen efter” -påsar med lite smått och gått som kan uppskattas morgonen efter en storslagen fest. Gästerna kommer tacka er.

13. Desserter i stora mängder

Efterrätter kan vara en del av menyn, men ni kan ge era gäster en unik och god upplevelse. Låt gästerna designa sina egna cupcakes eller andra bakverk med olika strössel och glasyr. Detta är något era gäster sent kommer att glömma.

14. Klä stolarna middagsfina

En enkel stol kan dekoreras till det tema ni har på er bröllopsdag. Ett vackert band kan knytas runt stolens rygg, fäst vackra blommor som matchar brudbuketten, ja det finns oändliga möjligheter. Låt fantasin flöda.

15. Tänk på gästerna

Tank Pa Gästerna

Med höga klackar och mycket dans kan damernas fötter börja värka. Placera en korg med tofflor, ballerinaskor, eller flipflop om ni har ett sommarbröllop på ett bord i lokalen. Gästerna kan nu dansa hela natten lång.

16. Bröllopsaktiviteter för de yngsta

Att hålla barnen roade är viktigt både för dem och för er vuxna. Är det flera barn som deltar kan det vara en god idé att anlita en person som underhåller dem med lekar och aktiviteter. Ha ett rum där barnen kan koppla av, spela spel, pyssla och leka.

17. Kreativ ljussättning

Bra ljuseffekter behöver inte vara kostsamt och är ett enkelt sätt att dekorera en lokal. Belysning kan fungerar särskilt bra när den används för att omvandla ett utrymme från dag till natt och du kan skapa alla typer av effekter med belysning och genom att projicera mönster,egna bilder och videos på tomma väggar.

18. Stram budget?

Gåvor till era gäster behöver inte kosta pengar. Varför inte ge något ni skapat själva som tackgåva- lämpligt för ett mindre bröllop.

19. Det behöver inte vara en bok ….

Som ett alternativ till den klassiska gästbok varför inte ge era gäster något annat att skriva i eller kanske på?. Några alternativ kan vara att gästerna skriver sina meddelanden på en fotoram, på små vackra kort att hänga upp hemma, eller varför inte spela in en video där gästerna får säga sina lyckönskningar och budskap.

20. Följ den där ballongen

Om det är ett kortare gångavstånd från ceremonin till festlokalen, kan en rolig ide vara att ge gästerna en varsin helium ballong så att de kan följa varandra och tillsammans sedan släppa ballongerna samtidigt, vilket fantastiskt fototillfälle till erat bröllopsalbum.

21. Baka, skapa, pyssla

Baka Skapa Pyssla

Om ni har en stram budget eller helt enkelt föredrar att baka och skapa själv, då finns det massor ni kan göra. Baka kakor till dessertbordet eller kanske till och med baka bröllopstårtan, det vore väl något att skryta om till era gäster. Att göra sin egen sylt, saft eller annat mumsigt att bjuda gästerna uppskattas alltid. Gör det hela extra personligt med en handskriven etikett som exempelvis fästs runt syltburken.

22. Locka fram det inre barnet!

Locka Fram Det Inre Barnet

Hoppborgar för barnen (och även det inre barnen hos de vuxna, såklart), kan vara en utmärkt ide om plats tillåter i eller utanför festlokalen. Det finns en mängd olika hoppborgar, även lämpade för en bröllopsfest. Det kommer utan tvivel att ge tillfälle till några av era favoritfoton på gästerna.

23. Säg det med lyktor!

Sag Det Med Lyktor

Era brudtärnor behöver inte ha blommor i sina händer; de kan istället bära fjädrar, fläktar, eller om ni har ett kvällsbröllop varför inte låta brudtärnorna bära på vackra lyktor.

24. Musik framkallar starka minnen

Om ni har familj eller vänner som är musikaliska- varför inte be dem skriva en originell låt som ni kan ha som er första dans.


Vilka bröllopsidéer har vi missat? Vi vill gärna höra från alla er otroligt kreativa människor som planerar er egen oförglömlig dag, vad ni har för tips. Kanske har ni använt något från vår lista ovan? Eller kommit upp med en ny variant av något mer traditionellt? Oavsett om ni går den traditionella vägen, eller tar ut svängarna lite, vet vi att er bröllopsdag kommer att bli fantastiskt och unikt.

Carl Tulumello

Professionell DJ i Stockholm.

Träffa DJ Carl, även känd som London DJ, en Mästare på Beats och en Maestro av Evenemang! Med en passion för musik som inte har några gränser har DJ Carl skapat sig ett rykte som en dynamisk och skicklig professionell DJ. Med års erfarenhet av att orchestrera både företags- och privata evenemang från första hand, bringar DJ Carl en unik blandning av kreativitet, rytm och precision till varje tillfälle.

Genom att ha snurrat låtar på många platser både hemma och utomlands och imponerat på publiken med en osannolik förmåga att läsa av stämningen, är DJ Carl inte bara en DJ; han är även en kurator av oförglömliga upplevelser. Från intima privata sammankomster och bröllop till högenergetiska företagsevenemang, besitter DJ Carl den nödvändiga talangen för att förvandla varje evenemang till en symfoni av firande.

Men DJ Carls expertis slutar inte vid skivspelarna. Med en skatt av kunskap inom evenemangsorganisation och planering förstår han de intrikata detaljerna som får varje evenemang att lysa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Portfolio

Bröllops Idéer

by Carl Tulumello time to read: 6 min
0