[:sv]Den Ultimata checklistan inför bröllopet[:en]the ultimate wedding checklist[:]

[:sv]

Den Ultimata checklistan inför bröllopet

Bröllop Checklista

Dela upp din att göra-lista i lagom stora delar för att göra bröllopsplaneringen smidiga

FrĂ„gan stĂ€lls, ringen Ă€r pĂ„, stjĂ€rnor Ă€r i era ögon… men nu dĂ„? Med sĂ„ mĂ„nga uppgifter att ta hand om och detaljer att ordna kan det verka övervĂ€ldigande att planera ett bröllop . Men om ni ger er sjĂ€lv tillrĂ€ckligt med tid att planera och sortera uppgifterna i en strukturerad checklista och tidslinje för bröllopsplanering blir jobbet roligare och mindre stressigt.

Genom att bryta ner Äret mÄnad för mÄnad tar ni er an planeringsprocessen i lagom stora bitar och det blir mycket mindre övervÀldigande. Vi lovar!

12 mÄnader kvar


FörsÀkra förlovningsringen
Även om detta tekniskt sett Ă€r en planeringsaktivitet före bröllopet, kĂ€nns det viktigt att ha med denna punkten. Vi föreslĂ„r att du köper försĂ€kring för förlovningsringen, sĂ„ snart som möjligt (om inte din fĂ€stman inte redan tog hand om det innan den stora debuten.)

BestÀm er budget
Det Ă€r dags att göra matematiken och knĂ€cka nĂ„gra inte sĂ„ roliga siffror. Innan ni kan börja med nĂ„got mĂ„ste ni ta reda pĂ„ vem som betalar för vad och bestĂ€mma visionen av hur ert bröllop ska bli. Bryt sedan ner budgeten – vad Ă€r en prioritet och vad Ă€r det inte? – och börja fördela medel dĂ€refter. (Lite marknadsundersökning hĂ€r kommer till nytta.) Och eftersom dessa siffror kommer att förĂ€ndras nĂ€r ni planerar Ă€r det smart att göra ett detaljerat kalkylblad frĂ„n början. Detta hjĂ€lper er att hĂ„lla reda pĂ„ utgifterna och göra det enkelt att justera siffrorna lĂ€ngs vĂ€gen.

Gör en gÀstlista
Om ni bara kunde bjuda in alla och alla, eller hur? Chansen Àr stor att ni inte kan det dÀrför mÄste ni sÀtta ett tak för hur mÄnga ni tÀnker bjuda frÄn respektive sida. NÀr ni bestÀmmer antalet gÀster- övervÀga er budget (hur mycket har ni rÄd med?) och platsen för bröllopet (hur mÄnga personer passar det?). Och vem betalar för vad? DÀrifrÄn, ta reda pÄ hur ni ska dela upp listan. Om du och din partner betalar rÀkningen, eller om ni fÄr bidrag frÄn era förÀldrar, det kan ocksÄ vara avgörande.


Anlita en bröllopsplanerare
Återigen beror detta pĂ„ er budget. (RĂ€ttvis varning: Det mesta kommer att bero pĂ„ budgeten) Men om er budget tillĂ„ter – eller om sinnesfriden beror pĂ„ det – Ă€r det dags att anlita er högra hand inför er mest betydelsefulla dag. Den hĂ€r personen kommer att vĂ€gleda er i alla beslut och hantera mycket av logistiken. Kanske Ă€r det ocksĂ„ den hĂ€r personen som hjĂ€lper den blivande bruden att inte bli en bridezilla pĂ„ vĂ€gen till er stora dag!


Skapa en bröllopstrÀningsplan
Beroende pÄ era fysiska mÄl inför bröllopet bör en fitness- och hÀlsoplan övervÀgas var som helst frÄn 12 till sex mÄnader ut. En proaktiv diet-, trÀnings- och mindfulnessplan kommer inte bara att fÄ dig att se ditt bÀsta ut utan ocksÄ sÀkerstÀlla ditt mentala och emotionella vÀlbefinnande under resten av planeringsprocessen. Skriv ner era mÄl- det gör allt mycket enklare.


BestÀm formalitet och övergripande tema
Nu Àr det dags att sÀtta sig ner och ha en annan betydelsefull konversation med din andra halva. NÀr allt kommer omkring mÄste stÀmningen i ert bröllop vara ett ömsesidigt beslut mellan de tvÄ hedersgÀsterna. För att fÄ samtalet att flyta pÄ, hÀll upp ett glas vin/vatten/te och frÄga er sjÀlva: Vad Àr viktigt för oss och varför? Vad vÀrdesÀtter vi? Lyssna pÄ varandras vÀrderingar, önskemÄl och visioner och skapa eran gemensamma.

VĂ€lj plats
Okej, du vet vem du gifter dig med. Nu Ă€r den verkliga frĂ„gan var? Lita pĂ„ oss: Att vĂ€lja plats Ă€r ett av de viktigaste besluten ni kommer att fatta just nu. Allvarligt pĂ„verkar platsen nĂ€stan allt annat, frĂ„n hur mĂ„nga mĂ€nniskor du bjuder in till vilken typ av blommor som gĂ„r pĂ„ bordet. Chansen Ă€r stor att just lokaliseringen Ă€r den största kostnaden pĂ„ bröllopet. Det Ă€r dĂ€rför du vill utforska dina alternativ, besöka de bĂ€sta stĂ€llena och det platser som platsar er vision och den stil ni vill fĂ„nga pĂ„ er stora dag. Även antalet gĂ€ster bör tas i Ă„tanke, vilken dekoration, inventarier, om servitörer och kökspersonal ingĂ„r och budget.
NÀr ni vÀljer er plats, ser över för- och nackdelar listan och lita pÄ er magkÀnsla- det hÀr beslutet handlar om hur ni kÀnner er nÀr ni Àr dÀr.

DJ Bröllop
bröllop checklista

Köp bröllopsförsÀkring
Att ordna ett bröllop Àr en stor ekonomisk investering, sÄ se över sÄ att er försÀkring skyddar er mot skador och skulder pÄ den stora dagen.


VĂ€lj Cateringfirma
Ert bröllop Ă€r den bĂ€sta (och största) middagsbjudningen i ert liv. SĂ„ hur exakt matar du xx antal av era nĂ€rmaste? Börja med att anstĂ€lla mĂ€nniskor ni litar pĂ„ – igen tĂ€nk igenom er vision och fundera ut vilken typ av mat som passar er vision, och var kreativ om det behövs för att passa just er. GĂ€sterna kommer att njuta och ni kommer att njuta!
đŸŽšđŸ’đŸ“žđŸŽ”

11 mÄnader kvar

 

VÀlj ett fÀrgtema och börja tÀnka pÄ övergripande design
Ta fram din Pinterest/instagram inspo. Det Ă€r Ă€ntligen dags att samla inspiration, vĂ€lja en fĂ€rgpalett och skapa en moodboard. Om du kĂ€mpar med inspo rekommenderar vi att ni tar ett steg tillbaka för att titta pĂ„ saker som redan finns i din vĂ€rld – som hur du har inrett ditt hus, vad du gillar pĂ„ Instagram, etc. – och hĂ€mta inspiration frĂ„n det. Ett annat tips kan vara- se över om det arrangeras nĂ„gon bröllopsmĂ€ssa inom snarframtid och blĂ€ddra i magasin för att hitta mer inspiration till er moodboard. 

 

AnstÀll leverantörer som bokas upp snabbt, tex din fotograf, band, DJ
Det hÀr Àr de mÀnniskor som kommer att göra er kvÀll oförglömlig. Gör er efterforskning innan ni anlitar dessa och kanske till och med trÀffa fotografen lÄt dem ta dina förlovningsportrÀtt. LÄt London DJ Stockholm ta hand om er första dans och stÄ för feststÀmningen under bröllopskvÀllen, det kan Àven vara bra att arrangera ett möte för att dela er vision och favorit lÄtar.

bröllop

10 mÄnader kvar

Börja leta efter din bröllopsklÀnning
Du kanske vet exakt vad du vill ha eller kanske inte, vilket ocksÄ Àr okej. Ta inspiration frÄn det du sparat ner pÄ instagram och andra kanaler, bröllopsmÀssa och magasin som inspirerar dig. Kanske en girlsweekend till exempelvis London kan vara aktuell för att hitta den perfekta bröllopsklÀnningen. Se över vilka alternativ som passar er och er budget. Men detta Àr troligtvis den viktigaste dagen i ditt liv.

Boka hotellrum/ planera övernattning situation för gÀster
Det Àr en fin gest att blockera rum (och sÀkra ett rabatterat pris) för dina gÀster om möjligheten finns. Se över alternativ nÀr ni vet vart ni ska ha vigsel och fest. 

Ta förlovningsfoton
Nu Àr en bra tid att öva pÄ att vara framför kameran, sÀrskilt eftersom de flesta fotografer inkluderar en session i sitt paket.

Börja titta pÄ inbjudningar
Bröllopsinbjudan Àr en gÀsts första intryck av er stora dag. Dessutom sÀter den prÀgeln pÄ förvÀntan av ert bröllop. Om inbjudan ska designas av er-  börja arbeta med en grafisk formgivare nu för att skapa er unika inbjudan. Om ni inte ska specialdesigna er inbjudan kan ni vÀnta tills det Àr sex mÄnader kvar. (Inbjudningar bör att skickas ut sex till Ätta veckor före den stora dagen. 

bröllops checklista

9 mÄnader kvar


Köp din bröllopsklÀnning
Det Ă€r dags att sĂ€ga “ja” till klĂ€nningen om du vill undvika stress och leveranstider. 

Skicka Save-the-Dates
LÄt alla officiellt veta nÀr och var du gör det officiellt. Och kom ihÄg: Alla som fÄr en save-the-date fÄr en bröllopsinbjudan. Inga undantag.

bröllop checklista

8 mÄnader kvar


Registrera dig för gÄvor
Involvera din bĂ€ttre hĂ€lft i den hĂ€r – trots allt bygger ni tvĂ„ ett liv (och hem) tillsammans. NĂ€r du registrerar dig Ă€r det smart att be om som lakan, krukor, kokkĂ€rl och sĂ„ vidare – men det Ă€r Ă€nnu mer genialt att tĂ€nka pĂ„ vad ni verkligen vill ha. Är ni Ă€ventyrare?   VĂ€lgörenhetsgivare? TĂ€nk pĂ„ era hobbyer och skrĂ€ddarsy registret efter er snart gifta livsstil.


VÀlj brudtÀrneklÀnningar och brudfesttillbehör och bestÀm datum för att pröva klÀnningarna.
Efter att ha blĂ€ddrat efter inspiration, be dina brudtĂ€rnor att komma och handla med dig IRL – om de bor i nĂ€rheten. Det kommer att vara till hjĂ€lp att se dem tillsammans i sina klĂ€nningar, och du kan till och med frĂ„ga hur de kĂ€nner sig i de alternativ du övervĂ€ger. De mĂ„ste ju bĂ€ra den inför en folkmassa pĂ„ hundratals. TĂ€nk pĂ„ tillbehör och accessoarer nĂ€r du hĂ„ller pĂ„.


TrÀffa potentiella florister
Precis som att anstÀlla andra leverantörer vill du ocksÄ vara i synk med din blomsterhandlare. För att göra det föreslÄr vi att du frÄgar vÀnner om rekommendationer, blÀddrar igenom Instagram-inspo och frÄgar din planerare vem de rekommenderar i omrÄdet. Det Àr viktigt att du hittar nÄgon som kan leverera er vision och budget.

DJ bröllop

7 mÄnader kvar

 

Boka repetitions-middagslokalen
En tanke Àr att gÄ pÄ samma tema som sjÀlva bröllopet eller varför inte er favorit restaurang? 

 

Fundera ut om ni vill ha musiker vid vigseln
Det Àr dags att boka upp musikern eller sÄngerskan till er vigsel, detta gör hela tillstÀllningen under vigseln lite mer personlig. 

BestÀll uthyrningsartiklar, sÄsom specialstolar, drapering, loungemöbler, dansgolv etc.
Du kanske tÀnker att allt det hÀr extra Àr en aning over the topp men faktum Àr att i din bröllopsdagsinredning kommer ha stor betydelse över slutresultatet. Kanske ingÄr det redan pÄ den plats ni valt att ha ert bröllop pÄ. Slutsats: SnÄla inte med uppgraderade stolar och mysiga loungemöbler (dina gÀster kommer att tacka dig) om din budget tillÄter det.

Anlita en vigselförrÀttare
Om du inte gifter dig i ett gudstjÀnsthus mÄste du anlita nÄgon för att göra det officiellt.

bröllopsideer

6 mÄnader kvar

Anlita en ljustekniker
Den viktigaste detaljen par glömmer bort Ă€r belysning. Allvarligt talat, glödlamporna och ljusen du vĂ€ljer Ă€r det som i slutĂ€ndan kommer att tĂ€nda din perfekta plats, göra dina foton precis rĂ€tt och hĂ„lla festen igĂ„ng – Ă€ven efter att solen har gĂ„tt ner.

bröllopsdans

5 mÄnader kvar

 

Boka transport för gÀster, om det behövs
Hur vet du om det behövs? TĂ€nk pĂ„ din plats parkeringssituation, gĂ€sternas tillgĂ„ng till biltjĂ€nster eller kollektivtrafik och kostnaden om du ber dem ta sig dit sjĂ€lva. En bra tumregel: Om det kommer att kosta gĂ€sterna 200 kr eller mer – speciellt om du redan har bett dem att resa för ett destinationsbröllop – övervĂ€g en buss.

Boka transport för er nygifta
Dags att tĂ€nka pĂ„ er tvĂ„. Oavsett om ni vill komma in i en limousin pĂ„ en strĂ€cka eller pĂ„ en  tandemcykel – ta dig runt i en stil som Ă€r er.


Boka smekmÄnaden
Traditionellt sÀger bröllopsetiketten att brudgummen planerar en överraskande smekmÄnad för bruden. Men det Àr nog lite way back in time. TÀnk pÄ er, vad Àr eran drömresa, eller vad passar in i er livsstil och gör den hÀr resan till en möjlighet att landa som hustru och man, innan ni kliver in i vardagen tillsammans.  

Köp eller hyr brudgummens smoking
Brudgummen gÄr ut först, kommer du ihÄg? Se till att första intrycket pÄ dina gÀster Àr bra. Steg ett Àr att vÀlja mellan en smoking eller kostym, baserat pÄ formaliteten pÄ ert bröllop, och sedan bestÀmma om du ska köpa eller hyra. NÀr du vÀljer den faktiska outfiten, fokusera pÄ passform och funktion. En vÀlgjord outfit kommer att vara smickrande, men lÄter ocksÄ din brudgum visa upp alla pinsamma dansrörelser utan rÀdsla för att dela sömmar. 


Börja rÄdgivning före Àktenskapet
Oavsett om du kommer frÄn en religiös bakgrund eller inte, har rÄdgivning före Àktenskapet gjort underverk för otaliga par. (Experterna sÀger det, och det gör paren ocksÄ.) Det Àr bra att ha en objektiv tredje part som uppmuntrar dig att ta itu med problem som inte har kommit upp Ànnu i ditt förhÄllande. Och rÄdgivare kan tillhandahÄlla hÀlsosam konfliktlösningstaktik sÄ att du Àr redo nÀr den oundvikliga oenigheten presenterar sig.

hyra dj till bröllop

4 mÄnader kvar

 

Ha din sista provsmakning med cateringfirman
Vid denna tidpunkt har ni delat er bild med cateringfirman. Nu Àr det dags att smaka pÄ om de egentligen fÄngat av er vision. Provsmaka har blivit allt viktigare i takt med att allt fler par vÀljer att anpassa allt frÄn sina signaturcocktails till sina desserter. Var kritisk, det Àr er stora dag och maten Àr ett viktigt element pÄ sjÀlva bröllopsdagen för er och för gÀsterna.


VÀlj din tÄrta
Nu bör du och din partner vara överrens  om en look- och smakprofil som ni bÄda Àlskar. Stressa inte med att glÀdja var och en av dina gÀster. Det hÀr Àr er tÄrta som ett par. Har tÄrtan/tÄrtorna bestÀmts? Ni behöver en bagare. Hitta en och gÄ pÄ en provsmakning dÀr ni delar er vision.  


Köp bröllopsring
Vet din fÀstman (eller du) skillnaden mellan en förlovningsring och ett vigselring? (Och glöm inte att köpa försÀkring för dessa ocksÄ.)

VÀlj brudgummens klÀdsel och schemalÀgg beslag inom mÄnaden

 

Vill du att brudgummen och hans besÀttning ska vara matchy-matchy?
Hur kan du se till att hela följet blir monterat i tid. Gör en plan med brudgummen. 


HĂ„r- och sminkprov
HjÀlp proffsen att hjÀlpa dig genom att ge dem en klar bild pÄ hur du tÀnker och vad din vision Àr. Titta tillbaka pÄ gamla foton av dig sjÀlv för att hitta nÄgot som har fungerat tidigare och ser till att du fortfarande ser ut som dig sjÀlv. Ta med bilderna och var sÄ specifik som möjligt med stylisten om vad du vill och inte vill ha. HÀr kan det ocksÄ vara lÀga att se över kontakter och kanske kan bÄde smink och hÄr ordnas av mÀnniskor i din nÀrhet. Bra för budgeten, men snÄla in bara för att- det Àr din stora dag och det ska kÀnnas rÀtt! 

Bröllops DJ

3 mÄnader kvar


BestÀll inbjudningarna
Det finns nÄgra grundregler nÀr det gÀller att bestÀlla bröllopsinbjudningar: BestÀll tillrÀckligt med dem för att ta hÀnsyn till nÄgra misstag, se till att de kommer fram i tid, skapa ett system för att registrera OSA-svar och bekrÀfta alla adresser och stavning. Men nÀr det gÀller design och formulering Àr alternativen oÀndliga. Behöver du lite rÄd för att tygla allt? FortsÀtt pÄminna er sjÀlva om att temat för dina inbjudningar ska matcha bröllopets atmosfÀr och uttrycka er som ett par.


Skapa eller planera din meny
NĂ€r ni har genomgĂ„tt en lyckad provsmakning har ni en god kĂ€nsla för en cateringfirmas stil och erbjudanden, sĂ„ Ă€r ni nu redo att bestĂ€lla den slutgiltiga menyn. Kanske Ă€r ni paret som har handplockat varje huvud-, sido-, dessert- och dryckessituation. Eller kanske du bara sa till kocken att “hantera det” . Hur som helst, nu Ă€r det dags att stĂ€mpla ert godkĂ€nnande pĂ„ en fĂ€rdig meny som passar er budget, smak och timing.


Brainstorma gÀstfavoriter och presentpÄsar
Du behöver inte  göra presentpÄsar, men nu Àr det dags att bestÀmma om ni ska ha det till era gÀser. 


Boka en fotobÄsuthyrning
FotobÄs har blivit en hit och nÄgot som ofta förkommer pÄ bröllop. HÀr Àr det ocksÄ lÀga att fudera pÄ om ni har nÄgon annan idé inför festen. 


Skriv dina löften
Om ni har valt att skriva egna löften till varandra, börja fundera pÄ hur de ska lÄta för er tvÄ som par.  Traditionellt? Feministiskt? Popkultur inspirerad?  


VÀlj avlÀsningar
Bibelverser Àr ett val hÀr, men det finns ocksÄ gott om icke-religiösa alternativ. Om ni föredrar att utsedda lÀsare vÀljer sina egna, se till att ge dem sÄ mycket vÀgledning som möjligt.


TrÀffa vigselförrÀttaren och bjud in dem till repetitionsmiddagen
Kan din vigselförrÀttare vÀljas lagligt, prisvÀrt och meningsfullt hjÀlpa er tvÄ att bli en? NÀr du vÀl har valt, se till att de Àr pÄ samma sida som du om förvÀntningar och den övergripande tonen i ceremonin. 

Bröllops checklista

2 mÄnader kvar

Skicka bröllopsinbjudningarna (med OSA som förfaller 1 mÄnad före bröllopet)
Du har redan gjort det svĂ„ra – urvalsprocessen. Nu Ă€r det bara att skriva ut och montera.

Skicka ut repetitions-middagsinbjudningar (dessa kan ingÄ i bröllopsinbjudningarna om du vill)

Första klÀnningspassningen
Din första prövning av klÀnningen bör  vara var som helst mellan tvÄ till tre mÄnader efter bestÀllning, och din andra testning bör falla runt sexveckorsmÀrket.


Köp underklÀder för bröllopsklÀnningar
Efter den första klĂ€dpassningen kan du köpa de underklĂ€der som behövs för att sĂ€tta grunden. Det Ă€r bĂ€st att vĂ€nta tills denna punkt eftersom den första prövningen av bröllopsklĂ€nningen kommer att bestĂ€mma vilken typ av underklĂ€der – frĂ„n shapewear till underklĂ€der – designen kommer att krĂ€va.


HÀmta din Àktenskapslicens
Ah, det finstilta. NÀr du fÄr din Àktenskapslicens Àr det viktigt att veta vart du ska gÄ, vad du ska ta med, hur mycket det kommer att kosta, hur lÄng tid det tar och hur lÀnge det kommer att pÄgÄ.


Köp bröllopsfestgÄvor
Hur mycket du spenderar pÄ bröllopsfestgÄvorna bestÀms individuellt, men oavsett er prispunkt bör mÄlet vara att ge bort nÄgot som Àr sÄ omtÀnksamt, funktionellt och personligt som möjligt. HÀr Àr nÄgra förslag.


Gör en blommig mock-up med din blomsterhandlare
Blomprover varierar beroende pÄ blomsterhandlaren och dina egna val av bröllopsinredning.  Nu Àr det dags att slutföra din leverans- och vÄrdstrategi.

Ge lÄtvalen till ditt band eller DJ

Ge lÄtvalen till ceremonimusiker

Köp alla smÄ föremÄl
Precis utanför toppen av vĂ„ra huvuden inkluderar de bordsnummer, rostande flöjter, tĂ„rttoppare, tĂ„rtstĂ€ll,  tĂ„rtkniv, gĂ€stbokk, kortlĂ„daa, ringbĂ€rartillbehör, blomsterflicktillbehör,  en söt  hĂ€ngaree för  klĂ€nningen och ett strumpeband (om du vĂ€ljer att bĂ€ra en). ÖvervĂ€g ocksĂ„ att köpa pashminas, flip-flops och / eller solglasögon för gĂ€sterna att byta till i receptionen, samt korgar för att hĂ„lla dem. Glöm sedan inte dina tecken (“VĂ€lkommen”, “GĂ€stbok”, “Dansskor” etc.).

Eleganta Bröllop Inbjudninjar5

1 mÄnad kvar

Gör presentpÄsar

BestÀll eller gör plaseringskort 

Ha en sista platsgenomgÄng
Gör en lista med frÄgor i förvÀg och ta med din planerare eller en annan nÀra vÀn eller familjemedlem för att ta upp allt du glömmer.


GÄ i dina bröllopsskor
Dansa i köket. Gör allt i din makt för att undvika smÀrtsamma blÄsor pÄ bröllopsnatten.

Bröllops Checklista

Sista veckan

Grattis! Ni har tagit er hela vÀgen till den sista veckan av bröllopsplanering. Djupa andetag nu, det mesta av det hÄrda arbetet Àr över vid denna tidpunkt. Nu Àr det bara de smÄ detaljerna kvar. Ta hand om saker som:

 • FrĂ€scha upp din hĂ„rfĂ€rg
 • FĂ„ ögonbrynen gjorda
 • Manikyr/pedikyr
 • Att ha en massage (varför inte göra det till en parmassage?)
 • Slutlig klĂ€nningspassning 
 • Packa era vĂ€skor för smekmĂ„naden (glöm inte era pass om du lĂ€mnar landet) 
 • Rengör din ring (gĂ„ till din juvelerare för att fĂ„ din förlovningsring professionellt rengjord sĂ„ att den Ă€r extra glittrig pĂ„ bröllopsdagen)
 • Rensa att göra-lista sĂ„ att du bara kan fokusera pĂ„ bröllopsfestligheter och ta in allt
 • Öva pĂ„ era löften högt
 • Skriv en anteckning till din partner
Bröllops Checklista

Natt före och bröllopsdag

Den stora dagen Àr Àntligen hÀr. All den noggranna förberedelsen och kreativa planeringen har förverkligats, och det Àr dags att njuta av bröllopet. SÄ hÀr gör du: 

KvÀllen innan:

Ät en hĂ€lsosam mĂ„ltid

Packa liten vÀska med personliga föremÄl

Drick vatten

FÄ en god natts sömn

LÀgg eventuella resvÀskor, vÀskor och överlevnadssatser att ta med till ceremonin eller mottagningen i bilen.

Morgonen av:

 • Ät frukost
 • Drick Ă€nnu mer vatten
 • Ta tidigt ut din klĂ€nning och slöja ur vĂ€skan och lĂ„t nĂ„gon Ă„nga dem om det behövs
 • LĂ€gg ut alla objekt (ringar, inbjudningar etc.) som du vill att fotografen ska fĂ„nga
 • Utbyta anteckningar med din partner
 • SĂ€g tack till alla runt omkring dig

 

STORT LYCKA TILL MED ERT BRÖLLOP- DEN BÄSTA DAGEN I ERT LIV.

[:en]

The Ultimate Wedding Checklist 

Picture this: the stars are twinkling in your eyes, the question has been popped, and the ring of dreams is sparkling on your finger. Congratulations, lovebirds! Now, get ready to embark on the most enchanting wedding planning adventure that will leave you floating on cloud nine!

 

12 Months Left

Step 1: Insure the Sparkle (ASAP)

Before the adventure truly begins, protect that beautiful engagement ring! Consider getting insurance for the precious gem – it’s like putting a magical shield around it, just in case anything unexpected happens. Better safe than sorry, right?

Step 2: Budgeting Magic (Let’s Crunch the Numbers)

Time to work some budgeting wizardry! Grab your wands and conjure up a plan for who pays for what. Decipher the mysteries of your finances and decide what’s most important for your dream wedding. Break it all down into manageable pieces and create a budget spell that keeps things on track throughout the journey.

Step 3: Crafting the Guest List Spell

If only you could invite the whole kingdom! But alas, space is limited. With your budget and venue in mind, work your magic and create a guest list that includes your nearest and dearest. Balancing the numbers and keeping everyone happy might be tricky, but fear not – your love will shine brighter than any fireworks show!

Step 4: Enchanting Wedding Planner (Your Fairy God Planner)

When things get enchantingly complex, don’t hesitate to summon the help of a wedding planner! These magical beings will guide you through the planning maze, ensuring every detail is just right. They’ll take away the stress and let you focus on the joyous moments – they’re like the fairy godmothers of weddings!

Step 5: Wedding Fitness Potions & Spells

Ready to sparkle like a true prince and princess on your big day? Stir up some wedding fitness potions and spells! Whether it’s hitting the gym, exploring yoga, or simply being mindful of your well-being, this enchanting journey will make you look and feel like wedding royalty.

Step 6: Creating the Dream Theme (A Vision Unveiled)

Time for a heart-to-heart talk with your betrothed! What’s the vision for your special day? Unveil your dreams, desires, and values, and work together to craft a theme that reflects your unique love story. It’s a magical collaboration between two hearts destined for eternity!

Step 7: The Quest for the Perfect Venue (Location Magic)

The location is everything! Set out on a thrilling quest to find the perfect venue that will make your hearts flutter with excitement. Consider how it aligns with your theme, accommodates your guests, and fits within your budget. The right location will set the stage for your fairy tale celebration!

Step 8: Wands Up for Wedding Insurance!

Before you dive deeper into this magical journey, cast a protective spell with wedding insurance. This enchanting coverage ensures that you’re shielded from unforeseen mishaps, leaving you free to bask in the joy of your special day!

Step 9: Selecting the Culinary Magic Masters

Your wedding is not just any feast – it’s the grandest of them all! Summon the culinary magic masters who will weave flavors and aromas to enchant your guests’ taste buds. Prepare for a delightful gastronomic experience that will leave everyone spellbound!

Now, fellow adventurers, with this magical wedding checklist in hand, you’re well-prepared for the most enchanting journey of your lives. Unleash your creativity, sprinkle your own personal magic, and get ready to create unforgettable memories that will shine bright like a shooting star in the sky! Let the grand wedding adventure begin! 🌟💍💖

11 Months Left

 

Choose a Color Theme and Start Dreaming of the Overall Design

Get ready to dive into a world of inspiration! It’s time to select a captivating color palette and create a mood board. If you’re struggling with inspiration, take a step back and explore things in your world – like how you’ve decorated your home or what catches your eye on Instagram. Let those elements spark your creativity and weave them into your unique wedding vision. Another tip is to keep an eye out for upcoming bridal expos or flip through wedding magazines to discover even more ideas for your enchanting mood board.

Hire In-Demand Vendors, Like Your Photographer, Band, and DJ

These talented individuals will make your night truly unforgettable. Do your research before making any decisions and consider meeting with your potential photographer – let them capture your engagement portraits too. Let London DJ Stockholm take care of your first dance and set the party atmosphere during your wedding night. It’s also a great idea to arrange a meeting to share your vision and favorite songs with them, ensuring they understand your desires for the big day. Trust us; with these amazing vendors by your side, your wedding will be a celebration beyond your wildest dreams! đŸŽšđŸ’đŸ“žđŸŽ”

10 Months to Go

Begin the Quest for Your Dream Wedding Dress

Whether you have a clear vision of your dream dress or are still exploring options, fear not – the journey to find the perfect wedding dress begins! Draw inspiration from your saved Instagram and other channels, bridal expos, and magazines that ignite your imagination. Consider a girls’ weekend adventure, perhaps to London, to uncover the dress that will make you feel like the queen you truly are. Explore different options that align with your style and budget because this is likely the most important dress of your life.

Secure Hotel Rooms or Plan Accommodations for Guests

It’s a thoughtful gesture to reserve hotel rooms (and secure discounted rates) for your guests, if possible. Look into options once you’ve decided on the ceremony and reception locations. Ensuring your guests have a comfortable place to stay will add an extra touch of magic to their wedding experience.

Capture the Magic with Engagement Photos

Now is the perfect time to practice being in front of the camera, especially since most photographers include an engagement photo session in their packages. Embrace this moment to capture your love in beautiful photographs that will become treasured memories of your pre-wedding excitement.

A glimpse into the World of Invitations

The wedding invitation sets the tone for your big day and creates anticipation among your guests. If you plan to design your own, now is the time to work with a graphic designer to create a unique and personalized invitation. If you’re not custom-designing your invitations, you can wait until you have six months to go. (Invitations should be sent out six to eight weeks before the big day.)

[:]

Carl Tulumello

Professionell DJ i Stockholm.

TrÀffa DJ Carl, Àven kÀnd som London DJ, en MÀstare pÄ Beats och en Maestro av Evenemang! Med en passion för musik som inte har nÄgra grÀnser har DJ Carl skapat sig ett rykte som en dynamisk och skicklig professionell DJ. Med Ärs erfarenhet av att orchestrera bÄde företags- och privata evenemang frÄn första hand, bringar DJ Carl en unik blandning av kreativitet, rytm och precision till varje tillfÀlle.

Genom att ha snurrat lÄtar pÄ mÄnga platser bÄde hemma och utomlands och imponerat pÄ publiken med en osannolik förmÄga att lÀsa av stÀmningen, Àr DJ Carl inte bara en DJ; han Àr Àven en kurator av oförglömliga upplevelser. FrÄn intima privata sammankomster och bröllop till högenergetiska företagsevenemang, besitter DJ Carl den nödvÀndiga talangen för att förvandla varje evenemang till en symfoni av firande.

Men DJ Carls expertis slutar inte vid skivspelarna. Med en skatt av kunskap inom evenemangsorganisation och planering förstÄr han de intrikata detaljerna som fÄr varje evenemang att lysa.