Billiga och Glada Möhippa-hemma Idéer

Billiga och Glada Möhippa-hemma Idéer

 

Från början av planeringen av en möhippa finns det några nyckelelement att komma ihåg, och om du håller dessa tre regler i åtanke kan du inte gå långt fel:

1. Känn din brud och vad hon skulle njuta av.
2. Det främsta målet är att få alla tjejvänner tillsammans och fira bruden i all hennes prakt.
3. Gör det roligt!

Varje brud är unik, vissa är super tjejtjejer som skulle älska inget mer än en rosa Askungenthemafest, medan andra hellre skulle bli uppspelta med en hel dags aktiviteter.

 

Möhippa hemma Idéer
1. Riktigt Gammaldags – En Sleepover

 

Jag vet inte med dig, men en av mina absoluta favoritsaker när jag växte upp var att ha mina tjejkompisar över på en sleepover. Vi har kanske blivit äldre (lite) men grundelementen i en sleepover är fortfarande fantastiska, och nu kan vi ha lite drinkar! Det är perfekt för en liten grupp nära vänner istället för att gå ut och dricka, samlas och ha riktiga samtal.

 • Välj ett hus, ditt eget, en medbrudtärnas eller brudens familjehem om hennes föräldrar är ombord förstås.
 • Ordna godsaker, sötsaker och allt det goda.
 • Köp massor av drycker (alkoholhaltiga och alkoholfria).
 • Planera lite roliga spel, twister, sanning eller konka, charader, ‘Sätt Slipsen på Brudgummen’ – En riktigt enkel variant av ‘Sätt Svansen på Åsnan’, allt du behöver göra är att skriva ut ett stort fotografi av blivande maken och en separat slips eller fluga och få tag på några nålar!
 • Hyr några tjejfilmer – Dirty Dancing, Pretty Woman, Clueless, alla favoriter!
 • Köp några roliga pyjamas och tofflor till bruden.
 • Be gästerna att ta med sina egna pyjamasar (välj en färg eller tema så att ni matchar) och sovsäck.

Håll det enkelt, roligt är att ha alla hennes tjejkompisar tillsammans, lägg till lite drinkar och dumheter och ni kommer vara uppe hela natten!

 

Möhippa hemma Idéer2. Cocktailkväll (hemma)

 

Det är en allmänt erkänd sanning att alla tjejer älskar en cocktail! Utan att behöva gå på en faktisk klass är det ganska enkelt att spara pengar och göra det hemma, och det är ett roligt sätt att få alla involverade i en aktivitet.

 • Välj recept som du känner dig bekväm med att göra och lära andra att göra, och håll det enkelt med 3 olika recept. Vi har massor av inlägg om cocktails och det finns fantastiska på Pinterest.
 • Se till att du har gott om ingredienser (det kommer att hända olyckor!) De flesta cocktails består huvudsakligen av juice eller lemonad så det kommer inte kosta så mycket som du tror.
 • För förnödenheter behöver du skärbrädor och knivar, cocktailglas, måttkannor, shotglas, cocktailshakers, dekorationer (små paraplyer, sugrör etc) och städmaterial. Livsmedelsaffärer och IKEA är fyllda med saker så gå dit och fyll på.
 • Och efter “lektionen” kan du ha en fritt fram och be alla att ha en specialitet i åtanke och rösta på vilken som är bäst, om du kan tänka klart!

 

3. Vin och Ostkväll

 

Vin och ost, finns det två bättre saker i världen? Den här är enkel och beroende på antalet bör den vara rimligt billig. Skaffa högkvalitativa produkter från lokala bondemarknader, massor av druvor och bara umgås. Det är en lugn typ av möhippa, men om du umgås med äldre familjemedlemmar eller letar efter något mer sofistikerat kan detta vara det rätta. (Du kan alltid ha jagerbombs och tequilashots efter att vinet är slut!)

 

Möhippa hemma Idéer

4. Lottmiddag

 

De som älskar att vara värd och älskar middagsbjudningar men tycker att det är mycket jobb att laga mat till 10 personer eller fler och de flesta är ingen Jamie Oliver! Så när du upptäcker konceptet ‘Lottmiddagsbjudningar’ kommer du att bli förtjust och tycka att de är en fantastisk idé för möhippor med begränsad budget. Reglerna är enkla: Alla tar med sig något. Hur fungerar det undrar du?

 • Bestäm om du ska ha ett tema som en mexikansk eller italiensk kväll, eller bara en ‘Lott’.
 • Beroende på hur många som kommer, dela upp måltiderna. 2 personer tar med sig förrätter, 2 personer tar med sig huvudrätter och 2 personer tar med sig efterrätter.
 • Om det är många gäster, be vissa att ta med sig dekorationer, alkohol och rekvisita istället för att laga mat.
 • Använd människors talanger. Om du har en Martha Stewert på händerna, be dem att laga mat. Om du har en kreativ person med hantverksskicklighet, be dem att göra lite bordsdekoration, som individuella bordsplaceringar.
 • Se till att få alla engagerade.

 

Möhippa hemma Idéer5. Grillkväll

 

Tyvärr väderberoende, även om jag är säker på att ni som svenska människor har haft ‘Inomhusgrillar’ så ni kommer inte ha några problem med att flytta allt om det blir lite blött. En grillkväll är ett utmärkt sätt att samla människor i en avslappnad miljö med god mat och vin.

Hyra Dj

Hyra dj

6. Hyr en DJ till hemmet eller festlokalen

 

Inte alla DJ:s kostar en förmögenhet, så varför inte hyra en DJ till er möhippa. Inte bara kan bruden dansa hela natten lång med ett glas champagne, men ni kan också föra klubbutlevelsen till ert vardagsrum. Skapa utrymme på dansgolvet, skicka in era favoritlåtönskningar och varna grannarna att det blir fest ikväll!

Möhippa hemma Idéer

7. Camping (eller er egen version av lyxig camping)

Något för att få er ut ur huset en stund, vad sägs om en Camping-Möhippa? Nyckeln till att ordna en möhippa med campingtema är att vara förberedd. Det finns massor av fantastiska platser runt om i Sverige att slå upp läger på, ta en titt på svenska camping förbundet för all information du behöver om plats och riktlinjer. När det gäller att göra camping till en fantastisk möhippa på en budget, glöm inte:

 • Se till att berätta för gästerna vilka förnödenheter (kläder, sovsäckar osv.) de ska ta med sig.
 • Låna sådant du kan, du kommer att bli förvånad över vem som har tält nuförtiden.
 • Se till att ta med gott om mat och dryck eftersom du inte kommer att vara nära många affärer.
 • Planera några spel.
 • Om du inte vill resa långt, överväg att campa i din egen trädgård, du kommer att uppskatta att ha en toalett nära till hands!

Möhippa Idéer

8. Klädbytarkväll

 

Lite skoj och några nya plagg till garderoben, det fungerar strålande över middag och några drinkar. Speciellt om du tar med dig några roliga saker som du verkligen borde göra dig av med istället för att pådyvla någon annan.

 • Organisera en plats, ditt hus eller dina medbrudtärnors.
 • Ge gästerna gott om varsel eftersom de kommer vilja plundra sina garderober.
 • Se till att alla tar med sig kläder av bra kvalitet som de fortfarande älskar men inte använder – Inga trasor, damer!
 • Roligheten på kvällen är att prova på varandras kläder. Du kommer att bli av med dina gamla kläder medan du har massor av skratt och du kanske till och med får tag i något fantastiskt från din väns garderob som du har spanat in i åldrar.

 

Oavsett vad ni gör – Ha kul!

Det viktigaste att komma ihåg är att ha kul. Det enda bruden verkligen vill är att umgås med sina bästa vänner, så se bara till att det blir så!

Carl Tulumello

Professionell DJ i Stockholm.

Träffa DJ Carl, även känd som London DJ, en Mästare på Beats och en Maestro av Evenemang! Med en passion för musik som inte har några gränser har DJ Carl skapat sig ett rykte som en dynamisk och skicklig professionell DJ. Med års erfarenhet av att orchestrera både företags- och privata evenemang från första hand, bringar DJ Carl en unik blandning av kreativitet, rytm och precision till varje tillfälle.

Genom att ha snurrat låtar på många platser både hemma och utomlands och imponerat på publiken med en osannolik förmåga att läsa av stämningen, är DJ Carl inte bara en DJ; han är även en kurator av oförglömliga upplevelser. Från intima privata sammankomster och bröllop till högenergetiska företagsevenemang, besitter DJ Carl den nödvändiga talangen för att förvandla varje evenemang till en symfoni av firande.

Men DJ Carls expertis slutar inte vid skivspelarna. Med en skatt av kunskap inom evenemangsorganisation och planering förstår han de intrikata detaljerna som får varje evenemang att lysa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Portfolio

Billiga och Glada Möhippa-hemma Idéer

by Carl Tulumello time to read: 6 min
0