Din 30:e födelsedag är en milstolpe som förtjänar en storslagen fest.

Om du fortfarande letar efter det perfekta festtemat och 30-års fest tips så har jag valt ut några idéer som fungerar för en fest för familj och vänner. Som en professionell DJ älskar jag att spela på en 30-års fest. 

Stämningen är fantastisk och alla är redo för party! 

30-års-fest tips

 

Great Gatsby-party

 

 

Varför? Alla vet vad detta tema innebär, vilket gör att det är lätt att svara “ja” på en inbjudan.

 

Gäster klär sig i sina bästa utstyrslar inspirerade av 1920-talet och dina dekorationer bör reflektera det överflöd av lyx och extravagans som finns i The Great Gatsby. Det behöver inte kosta massor, var ute i god tid och fynda dekorationer på internet.

Vad beträffar musiken finns det några mycket bra spellistor, bland annat denna: Great Gatsby Party på Spotify.

Gatsby fest - 30-års fest tips
Gatsby Party - 30-års fest tips

Val av plats och gästlista

The Great Gatsby är en populär roman av F. Scott Fitzgerald. Den handlar om en dekadent livsstil på 1920-talet, med flapper-klänningar, champagnetorn och glamorös miljö.

Om du har en större budget kan du satsa på att ha ditt Great Gatsby-party på ett elegant ställe och anlita en DJ. Du kan hyra dekorationer från 1920-talet för att sättas upp på festplatsen och servera mat inspirerat från Gatsby-eran till dina gäster.

 

Fest hemma är alltid trevligt, och varför inte med Gatsbytema? Du kan hålla partyt inomhus om du planerar ett mindre antal gäster Beroende på din typ bostad och väder kan man dekorera väl inne som ute i trädgården/ på balkongen.

Det finns oändliga mängder dekorationer att beställa online, låt dig inspireras.

 

Förslag på dekoration och musik:

 • Sätt upp fjädrar, parlor och fransar
 • Guld och glittrande dekorationer
 • Klä upp dig i kläder från 1920-talet
 • Skapa en anpassad spellista för Great Gatsby
 • Anlita en DJ eller ett band
 • Ha ett kasino-bord
 • Servera bubbel (gärna i ett champagnetorn) och cocktails
90 talsfest - 30-års fest tips

90-talet 30-års fest tips

Vad bättre tema för en 30 års fest än 90-talet. De flesta personer som fyller 30 (och som läser detta) kommer att ha glada minnen från det årtiondet, så som musiken, TV-programmen och modetrenderna.

Dekorera festplatsen med minnen från 90-talet, kanske affischer med pop-band du gillade? Be även gästerna att klä sig enligt 90-talsstil, det lockar alltid fram skratt.

Du kan planera frågesportslekar runt viktiga händelser, eller ett musikquiz med 90-tals musik, det är alltid poppis. Om du har budget kan du anlita en DJ för att spela en mix med hits från detta häftiga årtionde.22

90 tal - 30-års fest tips

Anordna en överraskningsfest – 30-års fest tips

Inget kan göra en person gladare än att få en överraskningsfest.

Detta är något som alltid får fram ett leende på läpparna hos födelsedagsbarnet. Utgå från dennes intressen och smak så att det blir en fest som hen kan identifiera sig med och verkligen njuta av.

Planera allt partyarrangemang i god tid, gör en lista med allt som ska bokas så att ingenting glöms bort. Ett tips: se till att gästerna anländer väl innan födelsedagsbarnet anländer till partyt, ange 15 min tidigare än vad du tänkt att gästerna ska vara på plats.

 

Det är inte temat eller formen på partyt som är viktigt, utan till syvende og sidst är det som gör ett 30-årsfirande speciellt att det ska fira passage av 20-talet och välkomna 30-talet med öppna armar.

Det bör vara en perfekt kombination av nostalgi från förr och aspirationer för framtiden. Ovantående idéer erbjuder en perfekt blandning av båda och utgör därför några av de bästa idéerna för ett firande av 30-årsdagen.

Jag har spelat som DJ på många 30-årsskivor och sett alla typer, från gamla foton på väggarna till att anlita en cocktailbartender för att servera drinkar i det egna hemmets komfort.

Stockholm Sweden City - 30-års fest tips

Hyra en festlokal till ditt 30-års fest

 

Varför inte börja med ett tomt skal och hålla det typ av party du vill ha med ditt eget val av dekoration, mat, dina bästa vänner och en häftig DJ.

Du kommer att behöva organisera, dekorera och eventuellt städa efteråt – men med beslutsamhet och kärleksfull tid – kommer det att bli det bästa valet. Välj ett tema och skriv det med stora bokstäver på inbjudningarna och skicka per post eller mail till gästerna i god tid.

Detta kommer att ge alla tillräckligt med tid för att förbereda sig. En tripp till Systembolaget och några väl kylda kylar räcker om du har en mindre budget. Som underhållning kan du anlita en DJ som håller festen igång hela kvällen. 

En DJ är flexibel och kommer att spela musik för en bred publik – men om du har en specifik lista med låtar, ge denna till Dj:n i god tid innan.

30-års fest tips

Om DJ:n är bokat med start senare under kvällen: Fråga om möjlighet till tidig uppsättning av musikanläggningen och fråga DJ:n om du kan koppla in en mobil i dennes ljudsystem och spela en förladdad Spotify-lista.

Om ditt party börjar med drinkar och mat kl. 19.00 bör DJ:ns starttid vara kl. 21.00/22.00 och spela under minst 4 timmar.

Snabba lekar att köra (vissa involverar alkohol) – 30-års fest tips

 

Öl pingis

 

Du behöver:

 1. Ett bord (helst 3 meter)
 2. 20 papper -eller plastmuggar
 3. Bordtennisbollar
 4. 2 x lag
Beer Pong - 30-års fest tips

Hur man tävlar

 

Dela upp gruppen i 2 x lag. Lag på två kommer att omväxlande slänga bollen varje gång det är deras tur.

Fyll 20 plastmuggar halvvägs upp med öl. Om du vill undvika att dricka för mycket ska du överväga att fylla dem till ¼ med öl. Du kan variera mängden öl per mugg så att var sida har lika mycket i varje mugg. Du kan även använda vin, cider eller starkare dryck om det föredras.

Arrangera plastmuggarna i en triangel om 10 muggar på vardera ändan av bordet. Spetsen på var triangel ska vara mot motståndarlaget. Det kommer att vara en mugg i första raden, två i andra raden, tre i tredje raden och basen på triangeln kommer att ha fyra muggar (likt hur du lägger upp bollarna på ett biljardbord).

 

 • Du kan även tävla med 6 muggar.
 • Ju fler muggar, desto längre kommer tävlingen att vara.

Bestäm vilket lag som ska börja. Avgör det genom att singla slant eller köra ”sten-sax-påse”. Vinnaren börjar.

30-års fest tips
30-års fest tips

Släng omväxlande bollar i muggarna 30-års fest tips

Varje lag får slänga en boll per gång. Målet är att slänga bollen i en mugg hos motståndarlaget. Du kan kasta bollen direkt i en mugg eller först studsa bollen på bordet.

 • Försök att få bollen i en båge när du kastar. Det gör det mer sannolikt att den landar i en mugg.
 • Sikta på en samling muggar snarare än kanterna på triangeln.
 • Försök att kasta underifrån och med överhandskast och se vilket som fungerar bäst för dig.
 • Hitta avståndet och försök få dina kast enhetliga. Du kommer att segla igenom detta!

 

 1. Drick i enlighet med var bollen landar. När bollen landar i en mugg ska du och dina lagpartners dricka ölen mellan er– om du dricker första muggen, ska en lagpartner dricka nästa osv. Ta bort muggen ur spelet när den är uppdrucken.

 

 1. Låt kvarvarande muggar under spelets gång vara i sin ursprungsposition hela tiden. Eller för att göra tävlingen enklare/ snabbare att avsluta, flytta de 3 sista muggarna till en triangel.

 

Fortsätt spela tills ett lag inte har några muggar kvar. Laget som inte har några muggar förlorar, och det andra laget har vunnit.

30-års fest tips
30-års fest tips

Hålla masken 30-års fest tips

Alla spelare skriver meningar på små pappersbitar.

Meningar som är löjliga eller olämpliga; meningar som andra skulle ha svårt för att läsa (eller höra) och samtidigt hålla masken.

Varje spelare väljer en i taget en papperslapp och försöker att läsa vad som är skrivet på den utan att fnissa eller le. Om någon misslyckas måste den personen dricka något

30-års fest tips
30-års fest tips

Musikquiz (30-års fest tips)

Om du inte har ett speciellt tema du vill anpassa musikfrågorna till, försök då att blanda gamla och nya låtar när du planerar en musikquiz. Det finns även många gratisappar tillgängliga för att ladda ner rakt i mobilen om du inte har tid eller vill tänka för mycket.

Beroende på hur vilt du vill att partyt ska vara kan du även blanda in en del drinkar för det förlorande eller vinnande laget. Skapa en Spotify-lista om du inte vill använda en app för musikfrågesport.

Det här är mitt favoritsätt att göra det ett musikquiz:

Dela upp gruppen i lag, par eller enskilt, och ge dem därefter papper och penna.

Spela varje låt ca 20 sekunder. De tävlande ska gissa på Artist och Låtens titel för 2 poäng. Du kan ge bonuspoäng för ytterligare info såsom:

Året låten släpptes
(Vid band) alla bandmedlemmars namn

30-års fest tips
30-års fest tips

30-års Party hemma från liten till stor budget

Som med allt annat kan du spendera vad du vill – även om partyt är i ditt vardagsrum. Vad du än spenderar är bästa platsen för ett perfekt party att få dina vänner att komma till komforten i ditt hem.

Om du inte har pengar till att helt tillgodose dina gäster ska du se till att de tar med sig sin egen alkohol och kanske några snacks. Det finns massor med idéer på internet. Hemmafester imponerar alltid på mig, som gäst och spelandes som DJ.

Partyt kan börja och sluta när du vill. Se bara till att varna grannarna i förväg så att det inte kommer klagomål för högljudd musik.

30-års fest tips

Karaoke – 30-års fest tips

 

Varför? Det är lätt och billigt. Vem som helst kan vara med och alla kan sjunga (eller åtminstone tror att de kan)

 

Alla älskar karaoke. Det är en aktivitet som drar igång partyt och bryter isen bland gästerna.

Och vad är bättre än att sjunga den där mäktiga balladen med din bästa vän!

 

Hemma eller på en karaokeplats?

 

Ingen anledning att spendera pengar för en lyckad kväll! Ditt hems komfort är oftast mycket lämpat att köra karaoke. Allt du behöver är några mikrofoner och en karaokemaskin, en bra hemstereo och du är redo att sjunga.

Du har utrustningen, men gästerna gör partyt, så se till att lämna nog med utrymme för en fantastisk åhörarskara.

Varför inte köpa eller hyra några billiga discolampor för att skapa en klubbliknande atmosfär, om du har en extra budget. Det finns några DJ:s som inkluderar karaoke som en del av deras service (rekommenderas för en större budget)

 

Om du vill veta mer, behöver några tips/råd eller vill få information om min DJ service, vänligen använd kontaktformuläret.

  Kontakta Oss

  Fyll i formuläret nedan och berätta mer om vad vi kan hjälpa till med. Vi återkommer kort efter detta med ett svårslaget offertförslag. Vi skräddarsyr ett unikt upplägg för varje kund och erbjuder er bästa möjliga service från början till slut. Vi ses på dansgolvet!

  Carl Tulumello

  Professionell DJ i Stockholm.

  Träffa DJ Carl, även känd som London DJ, en Mästare på Beats och en Maestro av Evenemang! Med en passion för musik som inte har några gränser har DJ Carl skapat sig ett rykte som en dynamisk och skicklig professionell DJ. Med års erfarenhet av att orchestrera både företags- och privata evenemang från första hand, bringar DJ Carl en unik blandning av kreativitet, rytm och precision till varje tillfälle.

  Genom att ha snurrat låtar på många platser både hemma och utomlands och imponerat på publiken med en osannolik förmåga att läsa av stämningen, är DJ Carl inte bara en DJ; han är även en kurator av oförglömliga upplevelser. Från intima privata sammankomster och bröllop till högenergetiska företagsevenemang, besitter DJ Carl den nödvändiga talangen för att förvandla varje evenemang till en symfoni av firande.

  Men DJ Carls expertis slutar inte vid skivspelarna. Med en skatt av kunskap inom evenemangsorganisation och planering förstår han de intrikata detaljerna som får varje evenemang att lysa.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Portfolio

  30-års Fest Tips

  by Carl Tulumello time to read: 11 min
  0