18 Fantastiska Idéer för att Göra Din 90-tals Temafest Minnesvärd

18 Fantastiska Idéer för att Göra Din 90-tals Temafest Minnesvärd

Är du sugen på att festa som om det vore 1999?

Vi kan inte klandra dig – vi har alla en hel del otroliga minnen som går tillbaka före Y2K-skandalen! Medan du ändå är igång, varför inte fira hela den härliga 90-talsdecenniet med en temafest som tar dig tillbaka?

Nästan varje äldre millennial som firar en milstolpe i år var ett barn av det egenartade och färgglada 90-talet. De växte upp med att disco dansa till Whigfield, citera Dum och Dummare och klä sig från topp till tå i vida jeans och färgglada t-tröjor.

Om du inte kan resa tillbaka i tiden, så är en 90-tals temafest det näst bästa. Oavsett om du arrangerar en insamling, anordnar ett företagsevenemang eller firar en betydelsefull födelsedag, så kommer en 90-tals temafest garanterat att få dina gäster i stämning för en kväll fylld av nostalgi. Du kan troligtvis fortfarande hitta några uppseendeväckande artefakter från djupen av din garderob.

Vi har satt ihop denna lista med 17 spektakulära idéer för en 90-tals temafest för att göra ditt evenemang så minnesvärt och autentiskt som möjligt. Vi hjälper dig med allt från snacks till levande underhållning. Ta tag i din scrunchie, sträck ut dig på din bästa uppblåsbara plastmöbel, och fortsätt läsa!

1. Kör På Med Mode

Ett av de bästa sätten att höja din tema och få alla i rätt sinnesstämning är att sätta en klädkod. När du skickar ut dina inbjudningar, föreslå att gästerna kommer i sina bästa 90-tals festkläder. Det kan innebära att utforska gamla modetrender eller till och med klä ut sig som en älskad karaktär från en film eller TV-serie.

Gästerna kanske väljer att accessorisera med några av de mest kitschiga, campiga accessoarerna för att definiera decenniet. Det handlade om neonfärgade midjeväskor (eller “fanny packs”!), lurviga bucket hats, enorma scrunchies och överdådiga smycken. Djärva färger och geometriska mönster dominerade en stor del av modet i den tidiga delen av decenniet.

Subkulturer började också framträda på 90-talet. Grunge-fans kunde bära sina skönaste flanellskjortor. Du kanske hörde dem komma innan du såg dem, eftersom det inte var ovanligt att dessa indie rock-älskare täckte sig med alla möjliga kedjor och klumpiga kängor.

Kulturella ikoner att efterlikna kan inkludera The Spice Girls, gänget från Friends, Salt-N-Pepa och karaktärer från Wayne’s World eller The Matrix.

90 talsfest2. Fotobås med 90-tals Tema

En garanterad festhit är det klassiska fotobåset, där gästerna kan klä ut sig, skoja till det och skapa minnen! När det gäller att planera 90-talsfester är rekvisitan allt. Även om gästerna kommer i festkläder kan du erbjuda några distinkta 90-tals accessoarer för att ge deras bilder en extra nostalgisk touch.

Några alternativ för rekvisita kan inkludera:

 • 3D-glasögon
 • Översized “bling”-halsband
 • Stora, över-öras hörlurar
 • Peruker med 90-talsfrisyrer (tänk “The Rachel”)
 • Bucket hats
 • Fanny packs / Midjeväskor
 • Choker-halsband
 • Retro nylonkepsar
 • Smala solglasögon
 • En boombox
 • Översized mobiltelefoner

En enkel bakgrund räcker för att väcka 90-tals estetiken. Tänk på klara färger, upprepande geometriska mönster eller funky graffiti konst. Du kan även hyra en fotograf eller låta gästerna ta bilder med sina telefoner.

Glöm inte att skapa en hashtag så att dina gäster kan dela sina bästa bilder på sociala medier. Det kanske är en 90-tals fest, men de vill föra med sig minnena in i nutiden!

90 talsfest3. Hylla 90-tals Legender

Om du letar efter underhållning som verkligen stjäl showen och garanterat kommer att göra ett intryck, då är ett 90-tals hyllningsband ett säkert vinnande koncept. De spelar allt från tidig 90-tals dansmusik till den 60-tals inspirerade ljudet av Britpop, ett nittiotal coverband kommer få dig att dansa till Insomnia på nolltid.

Levande musiker kan hjälpa till att hålla energin uppe genom att anpassa sin setlista till din feststämning. De kommer att interagera med gästerna och fylla sitt set med smarta och engagerande övergångar för att väcka erans anda.

 

4. Skapa den Perfekta Spellistan

Om du inte anlitar ett liveband kan du överväga att sätta ihop en episk spellista från 90-talet full av genrer som definierade decenniet. Du kommer ha full kontroll över stämningen och viben på din episka fest.

Några av de mest populära genrerna på 90-talet inkluderar:

 • Techno/Electronica
 • Dans
 • Britpop
 • Grunge
 • Indie rock
 • Pop Disco
 • Pop Dans
 • Pojkbandshits
 • Flickbandshits

Om du inte känner dig som en expert kan det vara en utmärkt idé att anlita en professionell DJ för att hålla musiken pumpande hela natten lång! Professionella DJs har erfarenhet när det gäller att spela rätt låtar vid rätt tillfälle. De kan matcha energin i rummet och få gästerna att dansa när det blir lugnare.

Bäst av allt, en fest-DJ kan ta låtönskemål. Om dina gäster är redo att sjunga med i “MMMBop” eller längtar efter “Wonderwall”, kommer din DJ att ha dig täckt!

90 talsfest5. Nostalgiska Godis

Godis var stort på 90-talet, med nästan varje popstjärna som poserade med en färgglad klubba. Spice Girls hade till och med sin egen serie speciellt tryckta Chupa Chups klubbor, komplett med en gratis klistermärke. Som Celine Dion sjöng 1996, “It’s all coming back to me nowwwww!”

En av de största nuvarande trenderna inom festplanering är att erbjuda en “Viennese spread” som en del av ditt dessertutbud. Detta är i grund och botten ett kuraterat bord fullt av färgglada sötsaker som presenteras som en buffé. Gästerna kan själva plocka från en Instagram-värdig samling av godsaker.

Festmat och drycker kan också ha en 90-tals tema! Överväg att sätta samman en spridning av söta dessertgodisar som var enorma träffar i 90-talets matlådor.

Några av de nostalgiska godisarna som är värda att inkludera kan vara:

 • Jawbreakers
 • Nerds
 • Chewits
 • Opal Fruits
 • Fruit Roll-ups
 • Black Jacks
 • Push pops
 • Dunkaroos
 • Ring Pops
 • Färgglada klubbor
 • Pop Rocks

Om det är sött och färgglatt, är det förmodligen den perfekta passformen för ditt 90-tals tema Viennese bord. Gästerna kommer att älska att minnas sina favoriter från barndomen.

90 talsfest6. 90-tals TV-Trivia Utmaning

Många TV-program uppnådde en slags kultstatus på 90-talet. Tillräckligt med tid har gått för att många av dessa program håller på att återuppstå för att charma och glädja en ny generation! Varför inte utmana dina gäster med lite TV-trivia från Clarissa förklarar allt, Absolutely Fabulous och The Big Breakfast-eran.

Du kan göra quizet till en individuell aktivitet genom att dela ut frågeformulär och låta gästerna fylla i dem vid sina bord mellan middag och dans. Fundera på att inkludera dem i en prisdragning för 90-tals presenter som Tamagotchis eller Troll-dockor.

Om du vill göra det till en mer interaktiv tillställning kan en hedersgäst (eller till och med DJ:n) vara värd för quizshowen! Dina gäster kan bilda lag och arbeta tillsammans för att komma ihåg fakta om Buffy the Vampire Slayer, Grannar och Dawson’s Creek.

Om du inte har priser till vinnarna, kanske du kan göra ett exempel av förlorarna. Nickelodeon kom till Storbritannien 1993, och vad hände med förlorarna på Nick TV? De blev slimmade!

7. Skicka in Slimet!

Nickelodeon tog världen med storm i början av nittiotalet med sin lekfulla TV för både barn och barn i hjärtat. En av de mest ikoniska elementen var det ljusgröna slimet som ofta hälldes över huvudet på deltagarna i spelprogram och oförberedda kändisgäster.

När slimet blev populärt, så gjorde också Gak. Även om dessa klibbiga ämnen gick ur mode ett tag, så ökar populariteten nu igen.

Om du har utrymme i din budget för 90-tals temafest, kanske du inkluderar en slimstation som gästerna kan besöka under kvällen. Du kan tillhandahålla allt material de behöver för att göra och ta med sig en klump klibbigt, stimulerande slim!

90 talsfest8. Skål för Nostalgi!

En fest är inte en fest utan lite alkohol. Överväg att blanda några drinkar som tar dina gäster tillbaka till de mest populära dryckerna från 90-talet. Chanserna är att de inte kunde dricka lagligt då, så det här är en bra chans att “spika punschen!”

I dag är energidrycker populära; men på 90-talet handlade det om Surge. Denna högt koffeinhaltiga dryck smakade som inget annat, och kom i en stark neon-gul färg som ser fantastisk ut i ett genomskinligt glas! Överväg att erbjuda Surge som en mixer på din öppna bar.

En annan nylig trend som tar oss tillbaka till en enklare tid är att servera cocktails i dryckespåsar. Dessa flexibla, genomskinliga påsar påminner om de populära Capri Sun-dryckerna som 90-talets barn älskade. Varför inte blanda din egen signaturdrink, Pacific Cooler eller Surfer Cooler, och servera dem i påsar?

Om du vill ha en dryck som dina gäster kommer att komma ihåg, kan du också inkludera populära Pop Rocks-godis i en signaturdrink. En kant av det sprakande godiset kommer att hålla dina gäster vakna och alerta så att de kan dansa hela natten.

90 talsfest9. Håll Dina Favors Funkiga

Många av de största trenderna på 90-talet har varit ute ur mode under en tid. 90-talet var tillräckligt länge sedan för att de mest populära accessoarerna fortfarande ska vara “löjliga”, men inte tillräckligt länge sedan för att en revival är på gång. Eftersom 90-talets stil var så unik, är nästan varje artefakt från eran en nostalgisk skatt som framkallar en mycket specifik tidpunkt.

Om du vill skicka hem dina gäster med några av dessa skatter, överväg att erbjuda favors fulla av favoriter från 90-talet! Du kan erbjuda dem i små påsar, inuti konfettikanoner eller sprida ut dem på borden så att gästerna kan njuta av dem. Du kan inkludera följande:

 • Pogs
 • Fjärilshårklämmor
 • Tub av kroppsglitter
 • Hårscrunchies
 • Lisa Frank kontorsmaterial
 • Gel pennor
 • Mini Trolls-dockor
 • Tatuering chokers eller armband
 • Stämningsringar

Vad du än inkluderar, kommer dina gäster säkert att bli galna för sina favoriter.

90 talsfest10. Plocka fram Super Nintendo

Medan arkadspel dominerade 80-talet var 90-talet en ny era för gamers. Plötsligt var alla våra favoritarkadspel tillgängliga att spela hemma hos oss! Den mest minnesvärda hemkonsolen under decenniet var Nintendo 64, eller Super Nintendo.

Om du vill ge din tillställning extra 90-tals glans, kan du överväga att göra din fest till en Mario Party. Ställ upp några konsoler runt lokalen och låt dina gäster tävla mot varandra för högsta poäng. Det är ett roligt sätt att ta en paus från dansgolvet och dominera på en annan arena.

90 talsfest

11. Återuppliva de Bästa Leksakerna

De tillverkar inte leksaker som de gjorde på 90-talet! 90-talets barn höll sig sysselsatta med leksaker som uppmuntrade till fysisk aktivitet, klurighet och lite mystik. Om du har några reliker till hands, varför inte sprida ut dem så att gästerna kan återuppleva sina favoriter?

Du kan förmodligen hitta många av dessa populära leksaker och spel från din vind eller second-hand-butik. Du kanske minns medan du leker med följande:

 • Bop It
 • Skip Its
 • Pogs och Slammers
 • Kardborreband och Fånga
 • Tamagotchi Husdjur
 • Magic 8 Balls
 • Etch A Sketch
 • Furbies
 • Socker Boppers

Alla dessa leksaker och spel kan lätt integreras i bordsdekorationer. Om din fest har tilldelad sittning kan du namnge dina bord efter var och en av barndomens reliker. Gästerna kan uppleva var och en av sina gamla favoriter medan de minglar vid olika bord runt lokalen.

12. En Sen Natt Snack från Förr

En ny trend inom festplanering är att erbjuda dina gäster en sen natt snack för att hålla dansgolvet igång hela natten! Ibland erbjuder värdarna kakor och mjölk som en mysig “midnattssnack” när festen varar genom natten. På en 90-tals fest har du många mer uppfinningsrika alternativ när det gäller den läckra skräpmat du kan erbjuda gästerna när det väl passerat midnatt.

En av de största smaktrenderna på 90-talet var pizza-smak på allt. Den näst mest populära trenden var pizza i många former. Ett utmärkt alternativ för midnattssnacks på din tillställning kan vara pizzarullar eller mini-pizzabagels.

Andra livsmedel som nådde sin topp under 90-talet inkluderar toaster strudel, hot pockets (ja, inklusive pizza-smaksatta hot pockets), och Lunchables. Om du skippat Viennese spread, är detta också en utmärkt tid att dela ut “fruit-by-the-foot” eller ringpops!

90 talsfest

13. Bjud in en Graffiti Konstnär

På 90-talet diskuterade alla om graffiti verkligen var konst. Den luftborstade graffiti-estetiken blev populär som ett resultat. Logotyper designades ofta med influenser från gatukonst.

Om du letar efter en leverantör som kan skapa några fantastiska souvenirer, varför inte bjuda in en airbrush- eller graffiti-konstnär för att designa några skräddarsydda favörer? Dessa konstnärer kan ofta anpassa en mängd olika produkter, från skyltar till hattar till t-shirts. Konstnären kan personifiera dem med gästernas namn för att skapa en unik favör som alla kan bära hem med stolthet.

Det är ett unikt underhållningsalternativ som kommer att få din 90-tals temafest att sticka ut!

90 talsfest

14. Ett Glänsande CD-Mittstycke

Vad var din första CD? Det är en fråga som nästan varje millennial kan svara på med ett leende. Medan kassettband fortfarande var populära under en tid, så säkerställde Discman’s framfart att CD-skivan blev det mest populära formatet.

CD-skivor är också glänsande och prisvärda och skapar underbara regnbågar när de träffas av lite strategisk belysning. Du kan skaffa tomma CD-skivor i bulk och använda dem för att skapa dekorationer eller mittstycken som håller dig i temat. För en mer miljövänlig touch kan du överväga att återvinna gamla CD-skivor från 90-talet och ge dem nytt liv som festens mittpunkt!

Du kan bryta CD-skivor för att skapa fantastiska mosaiker, hänga dem för att skapa en unik sorts discokula, eller stapla dem i rader för att skapa väggkonst.

90 talsfest

15. Visa 90-talets Största Filmer

Om du är en popkultur-entusiast är filmtemade fester ett utmärkt sätt att fira 90-talet! Så många ikoniska 90-tals stilar började på den stora duken och skulle vara igenkännbara även med ljudet avstängt. Om du har tillgång till tv-skärmar på din plats, varför inte visa klipp från dina favoritfilmer från decenniet för att lägga till extra atmosfär?

Enligt IMDB inkluderar de bästa brittiska filmerna från decenniet:

 • Trainspotting
 • Fyra bröllop och en begravning
 • Full Monty
 • Shakespeare in Love
 • Lock Stock and Two Smoking Barrels

Många andra populära 90-tals filmer har också gjort sitt avtryck. Visa dina favoriter eller använd dem som inspiration för din maskeradklädsel!

90 talsfest
16. Lite Snurrigt Med Twister

Tekniskt sett har spelet Twister funnits sedan mitten av 60-talet, men det blev först populärt därifrån! Nästan varje barn från 90-talet växte upp med spelet och har förmodligen kära minnen av att spela det. Av den anledningen faller det in i retrokategorin och skulle inte vara malplacerat på din 90-tals fest.

Efter att dina gäster har sippat på några av de signaturdrinkarna med Surge kanske de är redo att blanda om lite. På rätt plats kan en omgång Tipsy Twister gå långt för att få dina gäster att skratta. Överväg att erbjuda priser till dem som varar längst, eller att kröna vinnaren som “Nostalgitetskonung”!

Att ta en Twister-paus under kvällens festligheter är ett underbart sätt att skapa en 90-tals sovöver-känsla och få gästerna att känna sig bekväma med varandra.

90 talsfest
17. Imitera En Storhet

Så många ikoniska kändisar kom fram ur 90-talet. Varje tjej visste exakt vilken Spice Girl hon ville vara, och killar ansträngde sig för att efterlikna medlemmarna i de mest populära banden. Det var en tid av platåskor och slingrande toppar, och många nya idoler föddes.

Ett utmärkt sätt att återuppliva frenesin i 90-talets fan-kultur är att hyra in en kändis-imitatör som kommer klädd som dina favoritfigurer från 90-talets popkultur. De skapar de bästa fotomöjligheterna! Om din imitatör föreställer en musiker kan de ofta erbjuda lite liveunderhållning också.

Tänk på politiska figurer, filmpersonligheter, musikgrupper och mer. Om de var ikoniska på 90-talet är chansen stor att det finns en imitatör redo och villig att dyka upp och festa. Du kommer inte att ångra att ha med detta unika inslag på din stora 90-talsfest!

Den Bästa 90-talsfesten på Denna Sida av Millennieskiftet!

90-talet handlade om att drömma stort. När du tittade i spegeln såg du antingen en grunge-megastjärna, en internationell popkänsla eller en sitcom-kändis. När du anordnar din 90-talsfest kommer du att kunna förkroppsliga de drömmarna igen medan du dansar natten lång med dina vänner och familj!

Om du ska dansa natten lång behöver du något fantastiskt att dansa till. Bands For Hire kan hjälpa dig att matcha dig med ett Britpop-coverband, 90-tals dansband, grungegrupp eller erfaren DJ för att hålla musiken på högsta volym hela natten lång! Bläddra bland vårt urval av 90-tals coverband och boka din favorit idag.

 

Dj Carl London Dj Stockholm

#DJ Carl – London DJ Stockholm

 

Planera en minnesvärd 90-talsfest med en DJ

90-talet var en tid av musikaliskt och kulturellt uttryck. Att planera en minnesvärd 90-talsfest med en DJ kan vara ett utmärkt sätt att återuppleva den glada och energiska atmosfären från den tiden. Här är några 90-talsfest idéer för att göra din fest till en riktig hit.

För att skapa den perfekta 90-talsstämningen kan du dekorera festlokalen med färgglada neonlampor, ballonger och poster med ikoniska artister från decenniet. För att verkligen få folk att känna sig som om de har transporterats tillbaka i tiden, överväg att skapa en speciell fotovägg där gästerna kan ta bilder iklädda 90-talskläder och accessoarer. Till musiken kan du anlita en DJ som specialiserar sig på 90-talets hits och be dem spela låtar från olika genrer som pop, grunge, hip-hop och eurodance. Med rätt låtar kommer gästerna definitivt att dansa kvällen lång och känna sig som om de är tillbaka i det berömda årtiondet.

Carl Tulumello

Professionell DJ i Stockholm.

Träffa DJ Carl, även känd som London DJ, en Mästare på Beats och en Maestro av Evenemang! Med en passion för musik som inte har några gränser har DJ Carl skapat sig ett rykte som en dynamisk och skicklig professionell DJ. Med års erfarenhet av att orchestrera både företags- och privata evenemang från första hand, bringar DJ Carl en unik blandning av kreativitet, rytm och precision till varje tillfälle.

Genom att ha snurrat låtar på många platser både hemma och utomlands och imponerat på publiken med en osannolik förmåga att läsa av stämningen, är DJ Carl inte bara en DJ; han är även en kurator av oförglömliga upplevelser. Från intima privata sammankomster och bröllop till högenergetiska företagsevenemang, besitter DJ Carl den nödvändiga talangen för att förvandla varje evenemang till en symfoni av firande.

Men DJ Carls expertis slutar inte vid skivspelarna. Med en skatt av kunskap inom evenemangsorganisation och planering förstår han de intrikata detaljerna som får varje evenemang att lysa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Portfolio

18 Fantastiska Idéer för att Göra Din 90-tals Temafest Minnesvärd

by Carl Tulumello time to read: 13 min
0