10 frågor som hjälper dig att avgöra om du behöver en bröllopsplanerare

Många brudar och brudgummar vill planera sina egna bröllop och skippa att anlita en professionell bröllopsplanerare, men det är inte alltid så praktiskt. Om du svarar ”nej” på någon av dessa 10 frågor bör du nog intervjua en bröllopsplanerare innan du börjar göra några planer.

 

 

Kan du ringa under dagen från jobbet, träffa leverantörer och diskutera bröllopsdetaljer från kontoret?

De flesta av dina leverantörer och säljare har normala öppettider och du måste ta dig tid för dem under dagen eller ta lediga dagar från jobbet för att få all din planering klar.

 

 

Vet du redan var du ska gifta dig?

Om det är din hemstad och du gifter dig på en lokal plats (där du har du varit 1000 gånger) är det en helt annat femma än att gifta dig på en plats som är helt ny för dig.

 

 

Har dina vänner och familj frivilligt anmält sig att hjälpa till med bröllopsplaneringen?

Om de är tillbakadragna när det börjar bli stressigt och du behöver hjälp, kanske du inte kan räkna med dem.

 

 

Är du vanligtvis en mycket punktlig person som skriver och följer scheman väl?

Om inte, behöver du en bröllopsplanerare som kommer att hålla i schemat för dig under planeringen och på den stora dagen.

 

 

Blir du retad för att vara väldigt organiserad?

Att planera ett bröllop tar en galen mängd detaljorienterad organisation, från inbjudningarna till sittplatserna. För att inte tala om scheman, leverantörsavtal, och allt annat som kommer med huvudhändelsen.

 

 

Tycker du att festplanering är kul?

Generellt sett, om du fruktar att ha främmande, borde du inte försöka planera ditt bröllop eftersom det inte kommer vara roligt för dig eller gästerna.

 

 

Är du deadline-oriented?

Om inte, kan du förlora leverantörer och tusentals kronor genom att inte få in alla dina betalningar och avtal i tid.

 

 

Kommer din fästman att hjälpa till med planeringen?

När en partner är helt fördjupad i planeringen och den andra faktiskt harmas över den tid som spenderas kan det leda till vissa äktenskapliga argument som helt undviks om du anlitar någon annan att göra det tunga arbetet.

 

Begriper du det övergripande konceptet?

Om du inte förstår hur man läser ett cateringavtal eller hotellets bankettavtal, eller hur man hittar en bra DJ, behöver du anställa ett proffs för att göra livet enklare.

 

 

Har du en viss bossig vän som kommer ta tyglarna på din bröllopsdag?

Hon kan inte vara med på bröllopsfesten eftersom hon är den som skickar alla ner i gången i rätt ordning och kontrollerar bröllopstårtan och blommorna. Om du inte har en vän som kan gå igenom planeringsprocessen med dig noga nog att vara chef på din bröllopsdag, bör du överväga att hyra in en bröllopsplanerare.